Laag inkomen

Er zijn regelingen die er speciaal voor zijn om mensen met een laag inkomen financieel te ondersteunen.

Loket Wegwijs

Het doel van Loket Wegwijs is om jou te helpen zo zelfstandig mogelijk mee te doen aan de maatschappij. Wij leggen de nadruk op wat je zelf kunt, eventueel met hulp vanuit jouw omgeving. We brengen je in contact met de juiste organisaties in onze gemeente. Als het nodig is, maken we een oplossing op maat. Meer informatie over Loket Wegwijs staat op de pagina Loket Wegwijs. 

Algemene bijstand

Algemene bijstand is voor wanneer je niet genoeg inkomen of vermogen hebt om in levensonderhoud te voorzien. 

Bijzondere bijstand

Bijzondere bijstand is voor noodzakelijke kosten die je zelf niet kunt betalen.

Declaratiefonds

Het declaratiefonds gebruik je wanneer je een laag inkomen hebt en mee wilt doen aan sociale, culturele, sportieve en educatieve activiteiten. 

Individuele inkomenstoeslag

De individuele inkomenstoeslag is een financieel extraatje voor mensen die lange tijd weinig inkomsten hebben.

Studietoeslag

Studeer jij, maar kun jij door jouw handicap geen bijbaantje hebben? Dan heb jij misschien recht op de studietoeslag.

Collectieve zorgverzekering

Wij hebben voor onze inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering via verzekeraars CZ en VGZ. Je betaalt dan minder premie en bent toch goed verzekerd. Kijk op onze webpagina over de collectieve zorgverzekering voor meer informatie.

Vrijstelling (gemeentelijke) belastingen

Heb je geen of een laag inkomen? Kijk dan bij kwijtschelding belastingen. Je kunt alleen kwijtschelding aanvragen voor afvalstoffenheffing en rioolheffing. 

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld biedt kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse actviteiten. Leergoed Oisterwijk vergoedt in veel gevallen de kosten van sport, cultuur en school. Kinderen uit de gemeente Oisterwijk kun je aanmelden op de lokale webpagina van Stichting Leergeld Oisterwijk

Geldfit

Heb je zorgen om geld? Op de webpagina www.geldfit.nl kun je een anonieme test doen om financieel fit te blijven of te worden. De uitslag bestaat uit een persoonlijk advies met concrete tips. Je ziet welke hulp beschikbaar is in onze gemeente. Geldfit is ook telefonisch bereikbaar via 0800-8115.