Hulp bij schulden

Heb je te maken met aanmaningen van schuldeisers? Ben je bang om in de schulden te raken en wil je dat voorkomen? Je kunt hulp krijgen. 

Geldfit

Heb je zorgen om geld? Op Geldfit kun je een anonieme test doen om financieel fit te blijven of te worden. Je krijgt dan een persoonlijk advies met tips. Je ziet ook welke hulp beschikbaar is in onze gemeente. Geldfit is ook telefonisch bereikbaar via 0800 8115.

Kredietbank Nederland

Kredietbank Nederland biedt schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan. Denk bijvoorbeeld aan de automatische betaling van vaste lasten. De ondersteuning door Kredietbank Nederland is gratis. Je kunt Kredietbank Nederland op de volgende manieren bereiken: bel naar (088) 626 27 77 of stuur een e-mail: oisterwijk@kbnl.nl.

Loket Wegwijs

Heb je andere vragen over financiën? Neem dan contact op met Loket Wegwijs. Samen krijgen we inzicht in je vraag en zoeken we naar de juiste hulp. 

Over Rood voor ondernemers

Heb je als ondernemer schulden of financiële problemen? Dan kun je begeleiding krijgen van ‘Over Rood’. Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst. Deze hulp is gratis. Je kunt Over Rood op de volgende manieren bereiken: bel naar (06) 424 56 268 of stuur een e-mail: tilburg@overrood.nl.

Vroeg eropaf: hulp als je de vaste kosten niet kunt betalen

Lukt het je niet om je huur, energie, water of zorgverzekering op tijd te betalen? Wij krijgen van woningcorporaties, energiemaatschappijen, Brabant Water en zorgverzekeringen een seintje als er een betalingsachterstand is bij een van onze inwoners. Deze bedrijven zijn volgens de wet verplicht om dit aan ons door te geven. Loket Wegwijs neemt daarna contact met je op om je te helpen. We noemen dit Vroeg Eropaf.

Hoe werken wij?

Vanuit Loket Wegwijs sturen we je een brief of mail, we bellen je of komen bij je langs. Samen kijken we naar jouw financiële situatie en zoeken uit welke regelingen jou kunnen helpen. We zorgen ervoor dat je na onze hulp andere hulp krijgt als dit nodig is. Onze hulp is gratis en voor alle inwoners waarvan wij een signaal van een betalingsachterstand krijgen.

Organisaties en bedrijven delen alleen de persoonlijke gegevens die nodig zijn om contact te kunnen leggen en te bepalen waar het risico op financiële problemen het grootst is. Alleen onze hulpverleners kunnen deze gegevens inzien. 

Vragen?

Heb je vragen over onze hulp, dan kun je contact met ons opnemen.