Laadpalen elektrische auto's

Heb je een elektrische auto maar geen eigen parkeerterrein om je auto op te laden? Vraag een openbare laadpaal aan bij jou in de buurt. De aanvraag doe je online bij Vattenfal. Dit bedrijf levert laadpalen. 

Aanvragen tussen 1 april 2024 en 1 september worden met vertraging geplaatst

De laadpalenconcessie die de provincie Noord-Brabant en Limburg aan waren gegaan met Vattefall verloopt deze zomer. Een nieuwe aanbesteding is in volle gang. We weten nog niet of deze aanbesteding door Vattenfall gewonnen wordt.

Vattenfall neemt de aanvraag wel in behandeling en zal de gemeente een voorstel voor een locatie doen zodat het verkeersbesluit genomen kan worden.

Als het verkeersbesluit genomen is, is nog onduidelijk welk bedrijf deze laadpaal gaat plaatsen en wanneer. De aanvraag gaat niet verloren. Wil je zo snel mogelijk geholpen worden, dan raden wij je aan om voor 1 april je aanvraag in te dienen bij Vattenfall. 

Voorwaarden

  • Je hebt een volledig elektrische of een Plug-in-hybride auto met een minimaal rijbereik van 45 kilometer (volgens de Europese Typegoedkeuring)
  • Je woont of werkt in de gemeente Oisterwijk
  • Je kan niet op eigen terrein parkeren (garage of oprit)
  • Er is of komt geen oplaadpunt binnen een loopafstand van 300 meter

Kosten

Het plaatsen van een laadpaal is gratis. Je betaalt wel voor de stroom. Hiervoor heb je een laadpas nodig. De laadpas vraag je aan via de website van Vattenfall.

Storing

Bij een storing bel je het telefoonnummer dat op de laadpaal staat. Zij verbinden je door met het juiste bedrijf. Je hoeft hiervoor geen melding in de Fixi app te maken. 

Openbare laadpaal

Wij bekijken samen met Vattenfall waar we de laadpaal plaatsen als je aanvraag aan de voorwaarden voldoet. We nemen een verkeersbesluit en publiceren dat via www.officielebekendmakingen.nl.
Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken bezwaar maken. Daarna plaatsen wij een bord in de wijk op de plaats waar het oplaadpunt komt te staan. Netbeheerder Enexis zorgt voor de netaansluiting en Vattenfall plaatst de laadpaal.