Glaspoort legt glasvezel aan in onze gemeente

dinsdag 28 maart 2023

Het bedrijf Glaspoort (joint venture van pensioenfonds ABP en KPN) legt in Oisterwijk, Haaren en Moergestel glasvezel aan. Je krijgt hierover een brief van Glaspoort. Daarnaast komt een medewerker van het bedrijf kijken waar in jouw huis de aansluiting komt.

Het gebruik van internet wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Glasvezel maakt super snel internet mogelijk en draagt daarom bij aan een toekomstbestendige woon- en leefomgeving. De aanleg van glasvezel is in handen van commerciƫle bedrijven. Zij bepalen zelf wanneer, waar en in welke specifieke gebieden zij willen aanleggen.

Op dit moment willen Deltafiber en Glaspoort (joint venture van pensioenfonds ABP en KPN) glasvezel aanleggen in onze gemeente. Zij bieden de mogelijkheid om alle woningen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Zij informeren zelf over de werkzaamheden voor het aanleggen van glasvezel in jouw straat en de aansluiting tot in huis.

De mogelijkheid bestaat dat er nog andere glasvezelaanbieders komen. Hierdoor heb je meer keuzevrijheid in het aanbod om glasvezel te gebruiken. Vanuit de Telecomwet zijn wij verplicht partijen toe te laten. Helaas betekent dit dat de stoep vaker open gaat. Om de overlast in de openbare ruimte te beperken maken we afspraken.

Je leest hier meer over op onze webpagina glasvezelaansluiting