Aanvragen Energietoeslag 2023

donderdag 4 januari 2024

gasfornhuis

De energietoeslag 2023 is een bedrag van 800 euro voor inwoners met een laag inkomen. Veel inwoners kregen dit bedrag in december automatisch en hebben hierover een brief gekregen.

Heb jij in december geen geld of brief gekregen? En voldoe je aan de voorwaarden? Vraag de energietoeslag dan zelf aan via onze website www.oisterwijk.nl/energietoeslag. Dit kan tot 1 juni 2024.

Bijstandsnorm verhoogd

Het college heeft besloten de geldende bijstandsnorm te verhogen van 120% naar 130%. Dit betekent dat meer inwoners gebruik kunnen maken van de energietoeslag. Daarnaast doen we ook een berekening naar het besteedbaar inkomen. Hierdoor heeft iemand met een hoger inkomen, maar met bijvoorbeeld ook een hoge huurprijs mogelijk toch recht op de toeslag.

Geen energietoeslag, wel zorgen over je financiën?

Krijg je geen energietoeslag, maar heb je wel zorgen over je financiën? Neem dan contact op met Loket Wegwijs. Zij helpen je graag verder. Kijk voor contactgegevens op onze website www.oisterwijk.nl/loketwegwijs.

Hulp bij het energiezuinig maken van je huis

Wist je dat je via Duurzame Energie Coöperatie (DEC) gratis hulp kunt krijgen voor het energiezuinig maken van je huis? Neem dan contact op via energierekeningomlaag@dec-oisterwijk.nl.