Trouwambtenaren

Voor het sluiten van jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap mag je kiezen voor 1 van onze trouwambtenaren. Ook mag je een trouwambtenaar uit een andere gemeente meenemen. Ze moeten daar dan wel benoemd en beëdigd zijn.

Wat je moet weten

 • Kies je voor 1 van onze trouwambtenaren? Dan maakt deze ongeveer 4 weken voor het huwelijk een afspraak met jullie. In dit kennismakingsgesprek bespreek je samen jullie wensen voor de ceremonie
 • Je kiest de trouwambtenaar tijdens het online regelen van jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap
 • Neem je een beëdigd trouwambtenaar uit een andere gemeente mee? Dit kost niets extra. Wel lever je bij ons de volgende documenten in van de Babs: beëdiging van de rechtbank, benoeming andere gemeente en kopie van het legitimatiebewijs

De trouwambtenaren stellen zich voor

Jessica van Iersel

Hallo! Ik ben Jessica van Iersel en heel nieuwsgierig naar wie jullie zijn.
Wat maakt dat jullie aan iedereen laten zien dat jullie bij elkaar horen? Hoe brengen jullie het beste in elkaar naar boven en vieren jullie zo het leven samen?

Ik ben een mensen-mens; geïnteresseerd in wat anderen beweegt en hoe ze in het leven staan. Dat doe ik met een open mind en zonder oordeel, maar met oprechte meelevendheid en veel warmte. Ik werk als organisatie adviseur bij Gemeente Oisterwijk en ben coördinator van de gemeentelijke samenwerking. De rode draad in mijn werkende (en privé-) leven is dat ik mensen met elkaar in verbinding breng.
Daarnaast houd ik van het leven! Dit doe ik door met familie en vrienden veel en vaak te lachen, samen te zijn, uit te gaan en mooie herinneringen te maken. Ik ga graag op reis om  andere culturen te snuiven, maar ben altijd weer blij thuis te zijn bij alles en iedereen waar ik van hou. Dat zijn in ieder geval mijn vriend, onze 4 kinderen en de poes in ons huis in Berkel-Enschot.

Ik kom graag bij jullie thuis en hoor dan jullie wensen en ideeën over de ceremonie. Samen kijken we wat mogelijk is. Ik begeleid jullie met vertrouwen op dit bijzondere moment!

Wil je meer van mij zien of horen, kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

Ingrid Simons

Mijn naam is Ingrid Simons, en naast professioneel fotografe ben ik sinds 2018 BABS. Eerder heb ik een HBO-V opleiding afgerond en ben ik werkzaam geweest in diverse facetten van de gezondheidszorg. Met manlief en 4 kinderen rijker heb ik een aantal jaren in het buitenland gewoond, daar heb ik de opleiding fotografie gevolgd en ben ik ondergedompeld in andere culturen, omgangsvormen en tradities. Wat een feest!

Het leven is om te vieren, en een levensverbintenis is daar een geweldig moment voor. Op deze waardevolle momenten mensen verbinden is wat ik ontzettend graag doe! Gepassioneerd, met oprechte interesse en empathie ga ik met jullie in gesprek om jullie ceremonie vorm te geven.

Iedereen is uniek, met eigen ervaringen, wensen en blik op de liefde. Het persoonlijke aspect is wat het  voor mij zo mooi maakt. Erg fijn dat ook stellen dit zo ervaren! Hierbij een greep uit reacties die ik mocht ontvangen;

 • “Je laat mensen in hun waarde en bent oprecht geïnteresseerd en dat is in je persoonlijke stukje ook terug te horen.” Fanny en Alex
 • “Jouw persoonlijke en blije benadering zorgde voor een hele fijne sfeer. Daarnaast was het ook een plechtig moment wat jij mooi en respectvol neerzette.” Klaske en Martijn
 • “We hebben je ervaren als een fijn, warm en vriendelijk persoon die ons voor en tijdens de ceremonie goed op ons gemak liet voelen. De rust die je uitstraalt zorgde hiervoor.” Claudia en Rik
 • “We hebben veel ontzettend positieve reacties gehad over de ceremonie! Persoonlijk, emotioneel, mooi, complimenten aan jou!” Ellen en Bas
 • “Over de ceremonie kunnen wij alleen maar goede dingen zeggen. Een ambtenaar die precies verwoordde wat er vooraf was besproken. Jij kwam dichtbij, maar niet op een vervelende manier. Je zorgde ervoor dat de ceremonie nuchter en ongedwongen bleef en hij toch onwijs mooi was. “ Linda en JB
 • “Betrokken, vriendelijk, open ontspannen en geruststellend.” Yvonne en Gert
 • “Nogmaals super bedankt voor de mooie ceremonie die we hebben gehad. Het was precies zoals we wilden. Klein, intiem en sfeervol samen met de kinderen erbij.” Janny en Dennis
 • “Het was één groot feest waaraan jij voor ons een zeer belangrijke bijdrage hebt geleverd. Het was fijn dat je vanaf het begin de juiste toon en sfeer creëerde, een mix van warmte, vrolijkheid en gastvrijheid zonder voorbij te gaan aan het formele karakter van de plechtigheid.” Jeanne en Kees

Trudy van Doeveren

Ik ben sinds 1988 gehuwd met Anton en samen hebben wij 3 tienerdochters. Sinds 1994 wonen we in de Parel van Brabant. Het is dan ook een hele eer om vanuit feeërieke Oisterwijk huwelijken te kunnen en mogen voltrekken!

Ik heb altijd met veel plezier gewerkt in de representatieve functies waarbij de nadruk lag op serviceverlening, met mensen omgaan en vooral het creëren van een prettige sfeer. Het bruidspaar is het stralende middelpunt van deze feestelijke dag! Ieder bruidspaar is dan ook uniek. Graag zal ik voor de huwelijksdatum een persoonlijk gesprek bij het aanstaande bruidspaar thuis of in het raadhuis hebben. Tijdens dit samenzijn bespreek ik niet alleen de organisatorische kant, maar ook wil ik wat meer te weten komen om jullie straks zo herkenbaar mogelijk en in jullie sfeer toe te kunnen spreken. Om de spanning wat te breken, probeer ik dat op een ontspannen wijze te doen, terwijl er aan de andere kant ook een heel plechtig en ontroerend moment is: het geven van het JAWOORD aan elkaar.

Mijn toespraak wordt tevens ondersteund door een gedicht of citaat omdat hierin gevoelens en gedachten zo mooi kunnen worden verwoord. Hierbij wens ik het aanstaande bruidspaar veel succes toe met de voorbereidingen en misschien tot ziens!

Stephan van der Aa

Geboren en opgegroeid in Oisterwijk en groot geworden in Moergestel. Dat is in 10 woorden mijn levensloop. Ik ben Stephan van der Aa en sinds 1985 inwoner van de parel in ’t groen. Die eerste zin zegt natuurlijk niet alles, maar de woorden tekenen wel mijn affiniteit met de omgeving. Liefde noem ik het, zo ontstaat er meteen een bruggetje naar de kern van mijn verhaal. Want sinds het jaar 2020 mag ik mij Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand noemen in de gemeente Oisterwijk. Een bijzonder grote eer!

Dat heeft natuurlijk alles met liefde te maken. Enerzijds is er mijn eigen passie voor socialiteit, bijzondere momenten en het scherpe woord. Ik zie taal als een kunstvorm. Vooral als het draait om precies op het goede moment exact het juiste te zeggen. Nu krijg ik de kans om dat te koppelen aan de mooiste dag van het leven. Want anderzijds gaat het om de liefde tussen mensen. 2 personen die elkaar zo graag zien dat ze dat willen bezegelen met een ja-woord. Hiermee brengen ze bovendien familie en vrienden dichterbij elkaar en creëren zo een ultiem liefdesmoment. Moergestel, Oisterwijk, Heukelom en Haaren zijn enorm trots dat jullie dit in onze gemeente willen vieren. Speciale aandacht, een mooi verhaal, een lach, een traan en een prachtige omgeving zijn de ingrediënten die we toevoegen aan jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap. Een dag om van te dromen, van tevoren en nog lang daarna. Jullie liefde bezegeld. Geboren en gegroeid in jullie hart, groot geworden met een ja.

Maria Noë

"Maar als alles is gedacht en gezegd en gedaan
Wat is dan nog de zin van je bestaan?
'T is de liefde, de liefde, de liefde
'T is de liefde die altijd weer zingt."

Met deze woorden uit een lied van Toon Hermans ben ik het roerend eens en ze raken bij mij precies de juiste snaar. En dat hoop ik bij jullie ook te doen op de grote dag waar de liefde tussen jullie gevierd gaat worden en bezegeld wordt met een volmondig "Ja".

Ik ben Maria Noë en mag mij BABS van het prachtige Oisterwijk noemen. Ik hou van het leven! Mensen, dieren en alles wat groeit en bloeit. Humor, gezellig eten met je vrienden en familie, muziek, een beetje beweging op z'n tijd en verbeelding en de liefde maken voor mij het leven compleet.

Ik heb in 2001 te Amsterdam de Academie voor Kleinkunst afgerond en sindsdien ben ik werkzaam in allerlei disciplines die het acteurs-vak met zich meebrengt. Acteren, zingen, filmen, je kan het zo gek niet bedenken. En ik neem mijn ervaring als acteur natuurlijk graag mee bij het uitvoeren van de ceremonie.

"Maar wacht eens even", hoor ik jullie denken. "Zingen??" Jazeker! Zingen is naast acteren mijn grote liefde. Volgens mijn moeder ben ik zingend geboren, en dat geloof ik graag. Ik zing bijna altijd. Een prettige bijkomstigheid is dat mijn omgeving mij ook graag hoort zingen. Wel moet ik eerlijk bekennen dat mijn dochtertje van 10 het nu iets anders begint te ervaren: ik mag van haar sinds kort ineens niet meer op de fiets zingen. Haha, dat hoort er ook bij. Maar dat mag de pret niet drukken want ik mag mij per slot van rekening "Zingende BABS van Oisterwijk" noemen.

En van deze combinatie van factoren, spring ik natuurlijk 6 gaten in de lucht! Misschien is er een lied wat echt "jullie" liedje is. Misschien een lied wat je doet denken aan de ander. Of een liedje wat jullie doet denken aan een bijzonder moment tijdens de relatie. Kortom een liedje met een voor jullie speciale betekenis, wat ik live zou kunnen zingen tijdens de ceremonie.

En er is natuurlijk ook muziek die afgespeeld kan worden, nummers die jullie uit hebben gekozen. En last but not least en zeker niet onbelangrijk; de op maat geschreven speech, waarin jullie kwijt kunnen wat jullie op deze feestelijke dag tegen elkaar en de aanwezige familie en vrienden willen zeggen.
Al deze ingrediënten maken samen het verhaal van 2 geliefden met jullie in de hoofdrol. Na een gesprek bij jullie thuis of in het Raadhuis begeleid ik jullie naar deze mooie feestelijke dag waar jullie in het middelpunt mogen shinen.

Ik zie het als een grote eer dat ik deze mooie functie van BABS mag vervullen en ben super nieuwsgierig naar wie jullie zijn en ik heb zin om jullie te ontmoeten.

Warme groet, Maria