Hulp bij schulden

Ben je bang om in de schulden te raken en wil je dat voorkomen? Heb je al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Je kunt hulp krijgen. 

Kredietbank Nederland 

We werken samen met Kredietbank Nederland. Kredietbank Nederland biedt schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan. Denk bijvoorbeeld aan de automatische betaling van vaste lasten. De ondersteuning door Kredietbank Nederland is gratis.

Je kunt Kredietbank Nederland op de volgende manieren direct bereiken:

  •  telefonisch via (088) 626 27 77
  •  via e-mail: oisterwijk@kbnl.nl

Heb je andere vragen over financiën?

Neem dan contact op met Loket Wegwijs. Samen krijgen we inzicht in je vraag en zoeken we naar de juiste hulp. 

Informatie over de contactmogelijkheden vind je op de webpagina van Loket Wegwijs.

Voor ondernemers: schulden of financiële problemen?

Heb je als ondernemer schulden of financiële problemen? Dan kun je begeleiding krijgen van ‘Over Rood’. Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst. Deze hulp is gratis. Je kunt Over Rood op de volgende manieren bereiken: telefonisch via (06) 424 56 268 en via e-mail: tilburg@overrood.nl

Vroeg Eropaf

Lukt het je niet om bijvoorbeeld je huur, energie-, water- of zorgverzekering op tijd te betalen? Wij krijgen van woningcorporaties, energiemaatschappijen, Brabant Water en zorgverzekeringen een seintje als er een betalingsachterstand is bij een van onze inwoners. Loket Wegwjs neemt dan contact met je op. Zij bieden je gratis hulp in een vroeg stadium bij het betalen van rekeningen. 

De wet verplicht verhuurders, zorgverzekeraars, energieleveranciers en het waterbedrijf om signalen van betalingsachterstand aan ons door te geven. Wij zijn verplicht om hulp te bieden. De persoonsgegevens die gedeeld worden met ons zijn alleen de gegevens die nodig zijn om contact te kunnen leggen en te bepalen waar het risico op financiële problemen het grootst is. Alleen onze hulpverleners kunnen deze gegevens inzien. 

Hoe werken wij?

  • We nemen via Loket Wegwijs contact met je op door een brief of een mail sturen, we kunnen je bellen of we komen bij je langs
  • We kijken samen naar je financiële situatie. We geven door welke regelingen en voorzieningen jou kunnen helpen
  • Wij zorgen ervoor dat je na onze hulp eventuele andere hulp krijgt als dit nodig is
  • De hulp die wij bieden is gratis en voor alle inwoners waar wij een signaal van een betalingsachterstand van krijgen

Heb je hier vragen over dan kun je contact met ons opnemen. Je stuurt een e-mail naar het mailadres loketwegwijs@oisterwijk.nl of je belt naar (013) 30 30 440. Hierbij geef je door dat je vragen hebt over Vroeg Eropaf. 

Geldfit

Heb je zorgen om geld? Op de webpagina www.geldfit.nl kun je een anonieme test doen om financieel fit te blijven of te worden. De uitslag bestaat uit een persoonlijk advies met concrete tips. Je ziet welke hulp beschikbaar is in onze gemeente. Geldfit is ook telefonisch bereikbaar via 0800-8115.