Rijbewijs verlengen

Je kunt je rijbewijs online verlengen via de RDW. Het rijbewijs ligt dan na 2 werkdagen voor je klaar bij de receptie in het gemeentekantoor. Persoonlijk aan de balie kan ook: maak dan een afspraak. Het rijbewijs ligt dan na 5 werkdagen voor je klaar. Voor het ophalen hoef je geen afspraak te maken. Je moet het rijbewijs zelf ophalen, dit kan niemand anders voor je doen.

Wil je liever je rijbewijs aan de balie verlengen? Maak dan een afspraak.

Meenemen

Als je een afspraak hebt gemaakt in het gemeentekantoor neem je het volgende mee:

  • Jouw oude rijbewijs
  • 1 pasfoto in kleur van maximaal 6 maanden oud. Let op de pasfoto-eisen
  • Bij vermissing: een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart)
  • Geld om jouw rijbewijs te betalen. Dit kan contant of met pin

Gezondheidsverklaring

Verloopt je rijbewijs? Dan heb je in sommige gevallen een gezondheidsverklaring nodig als je je rijbewijs wilt verlengen. Bijvoorbeeld als je 75 jaar of ouder bent. Of als je een beperking hebt die invloed heeft op jouw rijgedrag. Ben je 75 jaar of ouder? Maak een afspraak met ons. Wij regelen de gezondheidsverklaring. In alle andere gevallen vraag je de gezondheidsverklaring online aan bij het CBR.

Medische keuring

Bij een gezondheidsverklaring moet een arts soms een keuringsverslag invullen. Dit mag je eigen huisarts zijn (niet elke huisarts doet dit). Meer informatie over de medische keuring staat op de website van het CBR.

Geldigheid

  • Een rijbewijs is 10 jaar geldig. Iedere bestuurder wordt rond het 75e levensjaar gekeurd. Verleng je je rijbewijs na je 65e, dan is je rijbewijs korter geldig tot je 75 jaar wordt
  • Na je 75e krijg je elke 5 jaar een medische keuring. Na elke keuring is je rijbewijs maximaal 5 jaar geldig

Nieuwe categorie

Je vraagt een nieuw rijbewijs aan als je een nieuwe categorie hebt behaald, bijvoorbeeld je motorrijbewijs.

Buitenlands rijbewijs omwisselen

Wil je een rijbewijs uit het buitenland omwisselen voor een Nederlands rijbewijs? Dan lees je op de website van de RDW hoe je dat doet.

Snel nodig

Heb je jouw rijbewijs snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als je het rijbewijs voor 13.00 uur aanvraagt, haal je het de volgende werkdag vanaf 10.00 uur af. Voor een spoedaanvraag betaal je extra.

Kosten

Wat Kosten
Rijbewijs € 51,10
Extra kosten voor spoedaanvraag € 39,65
Gezondheidsverklaring € 44,50