Wip de tegels in jouw tuin en lever ze gratis in!

maandag 8 mei 2023

Wil jij in jouw tuin tegels vervangen voor groen? In de maand mei kun je op elke zaterdag gratis jouw tegels inleveren bij de gemeentewerf in Haaren en Firma Bruurs aan Heuvelstraat 20 in Moergestel.

Ook in onze gemeente doen we dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen om Oisterwijk nog groener te maken. Tijdens het NK Tegelwippen halen inwoners, bedrijven, scholen en de gemeente de tegels uit de grond en vervangen we ze door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Hierdoor wordt het voor dieren en insecten aangenamer. En op warme dagen blijft het koeler.

Wil je meedoen?

Ga naar onze webpagina NK Tegelwippen en doorloop de volgende stappen:

  1. Maak een foto van de tegels in jouw tuin die je eruit wilt wippen
  2. Vul het e-mailformulier in met jouw keuzes en voeg foto's van jouw huidige tuin toe
  3. Je krijgt na aanmelden een bon waarmee je de tegels gratis in kunt leveren op de door jouw gekozen dag en plaats
  4. Na het inleveren van de tegels maak je jouw tuin verder af
  5. Stuur ons foto’s van jouw opgeknapte tuin

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (013) 529 13 11

Waar inleveren?

De gemeentewerf in Haaren (elke zaterdag tussen 09.00 en 15.00 uur) en Firma Bruurs aan Heuvelstraat 20 in Moergestel (elke zaterdag tussen 08.00 en 14.00 uur). Als je op zaterdag je tegels komt inleveren, horen wij graag uiterlijk op de woensdag daarvoor waar en wanneer je komt.

Compost en/of zwarte grond afhalen

Bij Firma Bruurs kun je ook gratis compost ophalen. Je geeft bij je aanmelding door of je compost mee wilt nemen. Er mag maximaal 1 aanhangwagen gevuld worden. Hierbij geldt wel op = op. Ook haal je bij Firma Bruurs gratis zwarte grond af. Dit hoef je niet door te geven bij je aanmelding.

Foto: © Randy da Costa