Welke ondernemer verdient De Groene Pluim 2024?

donderdag 6 juni 2024

Veel bedrijven in gemeente Oisterwijk zijn goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Dat is niet altijd zichtbaar. Door deze bedrijven via De Groene Pluim in de spotlights te zetten, kunnen ze ook weer andere ondernemers inspireren. In 2023 ging de eerste Groene Pluim in onze gemeente naar metaalbewerkingsbedrijf De Cromvoirtse. Tijdens de week van de Duurzaamheid van 7 t/m 11 oktober 2024 willen we opnieuw De Groene Pluim uitreiken. Om daarvoor in aanmerking te komen, kunnen bedrijven zich tot 10 juli 2024 aanmelden.

Groene pluim

De Groene Pluim: erkenning voor duurzaam en sociaal ondernemen

Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Niet door hen te controleren, maar door hen te belonen! Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een door experts uitgevoerde audit, waarbij vier geselecteerde Global Goals (SDG´s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn.  

Wethouder Eric Logister over de uitreiking van de eerste Groene Pluim, in 2023:“Ook in Oisterwijk staat een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving hoog op de agenda. De uitdagingen waar we voor staan kunnen wij niet alleen oplossen. Daar hebben we ondernemers, maar ook inwoners en andere betrokkenen voor nodig. We zijn trots op bedrijven als De Cromvoirtse die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Met de uitreiking van de Groene Pluim hopen wij dat zij hiermee een inspiratiebron zijn voor anderen.”

Doe mee! Aanmelden kan tot 10 juli 2024

We hebben al best wat bedrijven in het vizier die goed bezig zijn op duurzaam en sociaal gebied, maar zijn ervan overtuigd dat dat er veel meer zijn. Die bedrijven willen wij graag belonen. Wil jij je ook scharen bij de koplopers in onze gemeente? Of ken je een onderneming in onze regio die net als De Cromvoirtse De Groene Pluim echt verdient?

Ga naar degroenepluim.nl en geef in het kort aan wat jouw bedrijf doet als het gaat om duurzaam ondernemen, personeel, energie en grondstoffen. Heb je je al eerder aangemeld maar heeft jouw bedrijf nieuwe acties die het verschil maken? Dan nodigen wij je van harte uit om je opnieuw aan te melden!

Kennis en ervaring uitwisselen

Iedere organisatie die een actieve en zichtbare bijdrage levert op de vier geselecteerde Global Goals, maakt kans om de tweede Groene Pluimhouder in Oisterwijk te worden. Inmiddels zijn door heel Nederland meer dan 75 Groene Pluimen uitgereikt. Door mee te doen, laat je zien dat je een ‘believer’ bent en maak je deel uit van een netwerk waar duurzame ondernemers hun kennis en ervaringen uitwisselen.

Deskundigen van de Stichting De Groene Pluim beoordelen of je in aanmerking komt voor een verdere screening. Uiteindelijk zal uit de inzendingen één bedrijf worden gekozen die tijdens de week van de Duurzaamheid 2024 De Groene Pluim in ontvangst mag nemen.

Onderschrift foto: De winnaars van de Groene Pluim 2023 gemeente Oisterwijk, De Cromvoirtse.