Waar kies jij voor als er minder geld is?

woensdag 14 februari 2024

Vanaf 2026 krijgen gemeenten minder geld van de Rijksoverheid. Tegelijk moeten we ook blijven investeren in onze samenleving. De gemeente Oisterwijk roept inwoners op mee te denken over dit probleem. Dit kan van 20 februari tot en met 3 maart.

geld

We moeten keuzes maken

We moeten keuzes maken. Gaan we minder geld uitgeven aan bepaalde taken? Bijvoorbeeld op het gebied van zorg, wonen, duurzaamheid of veiligheid? Stellen we onze ambities bij? Verhogen we bepaalde lasten voor inwoners en bedrijven?

Om hier een goed besluit over te kunnen nemen, willen we graag weten waar onze inwoners voor zouden kiezen als er minder geld is en waarom. En misschien heb jij wel goede ideeën om onze inkomsten te verhogen.

Hoe doe je mee?

Ben je lid van het burgerpanel? Dan ontvang je de vragenlijst automatisch in je mail. Je kunt op elk moment lid worden van het burgerpanel. Meld je aan op www.oisterwijk.nl/burgerpanel. De vragenlijst wordt 20 februari verstuurd. 

Ben je geen lid van het burgerpanel? Dan vind je de vragenlijst ook van 20 februari tot en met 3 maart op onze website. Kijk op www.oisterwijk.nl/burgerpanel

Wat gebeurt er met jouw inbreng?

De uitkomsten worden in een rapportage voorgelegd aan de raad tijdens een raadsontmoeting op donderdag 4 april Deze uitkomsten zijn onderdeel van discussie tijdens de raadsontmoeting. Het college krijgt hiermee input om een voorstel te maken voor een sluitende begroting van de gemeente Oisterwijk. De raadsontmoeting is openbaar dus als je wilt kun je erbij zijn. 

Heb je nog vragen?

•    Stuur een mail aan communicatie@oisterwijk.nl
•    Bel met de gemeente via 013 – 529 13 11.