Verdachte man aangehouden in Oisterwijk

dinsdag 14 november 2023

politie en DSI

Update: Statement burgemeester Hans Janssen

"Oisterwijk is vanochtend opgeschrikt door een heftig incident. Een mogelijk gewapende man is deze ochtend gesignaleerd rondom een basisschool in Oisterwijk. De leerkrachten en leerlingen van de basisschool zijn allemaal veilig. Zojuist is een verdachte aangehouden. Ik ben vanochtend bij de opvanglocatie geweest om met hen te spreken: de leerlingen en leerkrachten zijn enorm geschrokken. Deze gebeurtenis heeft veel impact, ook op de ouders van de kinderen. We doen er alles aan hen daarin zo goed mogelijk ondersteuning en begeleiding aan te bieden. Ook omwonenden zijn bang en boos net als onze inwoners. Begrijpelijk en terecht. Ik ben blij dat de politie met enorme inzet zo voortvarend heeft gehandeld.”

Update 12:30 De verdachte man is aangehouden in Oisterwijk

De politie is met grootschalige inzet op zoek naar een verwarde man die dinsdagochtend rond 8 uur bij basisschool De Coppele is binnen gelopen. Mogelijk is deze man gewapend en hij heeft mogelijk een explosief in het gebouw achtergelaten. 

De aanwezige kinderen en medewerkers zijn in veiligheid gebracht. Zij zijn opgevangen op een opvanglocatie. Inmiddels zijn alle kinderen opgehaald door ouders. Burgemeester Hans Janssen staat in contact met de leiding van de school en bezoekt op dit moment de leerkrachten.

Zie je een verdacht persoon? Bel dan meteen 112. Benader deze persoon niet zelf.

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant hield een liveblog bij. 

Foto: Toby de Kort