Van afval naar grondstof!

dinsdag 24 oktober 2023

De landelijke overheid heeft bepaald dat we in 2050 100% circulair moeten zijn. Dat betekent dat we al het afval gaan hergebruiken. Welke stappen moet gemeente Oisterwijk de komende jaren zetten om hier naar toe te werken? Dat beschrijven we in de nieuwe ‘Afval- en grondstoffennota 2024-2030’.

gemeentewerf Haaren

We vinden het belangrijk dat ook inwoners hun stem kunnen laten horen. Wat vind je van het huidige afvalbeheer? Hoe ga je zelf om met afvalscheiding? Hoe kan de gemeente bijdragen aan minder afval, een betere scheiding van afval en afval hergebruiken? We horen graag van je via het burgerpanel.

Burgerpanel Oisterwijk: jouw mening telt!

Het Burgerpanel Oisterwijk is dé kans om mee te praten over wat er leeft binnen de gemeente. Via e-mail leggen we je een aantal keer per jaar een internetvragenlijst voor over een actueel onderwerp. In de week van 31 oktober 2023 starten we met het burgerpanelonderzoek over de ‘Afval- en grondstoffennota’. Wil je meedoen? Meld je dan uiterlijk voor maandag 30 oktober 2023 aan via www.oisterwijk.nl/burgerpanel. Iedere inwoner van onze gemeente van 16 jaar of ouder kan deelnemen aan het panel.

Wat doen we met de resultaten?

Alle panelleden krijgen na afloop van het onderzoek een e-mailnieuwsbrief met daarin de belangrijkste resultaten. De resultaten zijn ook te vinden op onze website. We verwerken de uitslag in de ‘Afval- en grondstoffennota’. Deze wordt in het eerste kwartaal van 2024 besproken met de raad en in het tweede kwartaal vastgesteld. 

Meer informatie?

Kijk op onze pagina Burgerpanel voor meer informatie.