Oisterwijk organiseert de Tegeltaxi

woensdag 3 juli 2024

Heb je een geveltuintje gemaakt of tegels in je tuin vervangen door groen? Dan kun je de straattegels die over zijn op laten halen door onze tegeltaxi. Dit is een ophaalservice van de gemeente voor gewipte tegels.

tuin waar tegels vervangen worden door groen

Tegeltaxi

Een groene tuin heeft grote voordelen. Het wordt voor dieren en insecten aangenamer, op warme dagen blijft het koeler en hevige regenval gaat meteen de grond in. Daarom organiseren we dit jaar voor het eerst de tegeltaxi. Wij halen gratis jouw tegels bij je thuis op.

Hoe werkt het?

  • Je mag tussen de 2 m2 en 50 m2 aanbieden
  • We halen alleen verharding op van jouw eigen terrein waar groen voor in de plaats is gekomen 
  • We halen verhardingsmateriaal op, geen grind
  • Alle inwoners van Oisterwijk, Moergestel, Haaren en Heukelom kunnen er gebruik van maken, het geldt niet voor bedrijven

Aanmelden

Meld je aan op onze pagia Tegeltaxi. Vul het formulier volledig in en geef aan op welke dag je de tegels klaarzet. De tegels mogen maximaal tot 80 cm gestapeld worden en moeten goed bereikbaar zijn voor onze vrachtwagen. Zet de tegels niet tegen of onder een boom. 

Wanneer

Ophaaldata zijn 12 en 26 augustus, 9 en 23 september en 7 oktober.

NK Tegelwippen

Ook in onze gemeente doen we dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen om Oisterwijk nog groener te maken. Tijdens het NK Tegelwippen halen inwoners, bedrijven, scholen en gemeenten tegels uit de grond en vervangen ze door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Met het verwijderen van tegels uit onze tuinen zetten we een geweldige stap om ons aan te passen aan het veranderende klimaat. Heb jij tegels gewipt? Help ons in de strijd en meld het op www.nk-tegelwippen.nl. En laat de tegels dus gratis ophalen door de Tegeltaxi.