Nieuwbouw Mgr. Bekkersplein: welk ontwerp krijgt jouw stem?

donderdag 15 februari 2024

Bekkersplein moergestel

Twee architectenbureaus hebben in een schets een sfeerimpressie gemaakt voor het nieuwe gebouw op het Monseigneur Bekkersplein in Haaren. Hierin komen het nieuwe gemeenschapshuis Den Domp en appartementen. Welke schets spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten door je stem uit te brengen! Dit kan van 22 februari t/m 6 maart 2024.

Stemmen

Het uitbrengen van je stem kan op 2 manieren.

  1. Ga naar www.haareneen.nl/projecten. Op de projectpagina vind je de schetsontwerpen en een toelichting hierop. Om je stem uit te brengen is het nodig om in te loggen. Je kunt een gratis account aanmaken.
  2. In gemeenschapshuis Den Domp staan posterborden van de schetsontwerpen. Tijdens openingstijden van Den Domp kun je ze hier bekijken. Je stem kun je hier ook uitbrengen op een formulier. Deze stop je in de stembus.

Keuze aan de jury

Een jury neemt de uitslag van inwoners mee in hun uiteindelijke keuze. In de jury zitten mensen namens Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Haaren (SGH), TBV Wonen en de gemeente. Zij beoordelen de kwaliteit van het ontwerp, de visie op duurzaamheid en het proces. De stemming onder inwoners wordt meegewogen bij het onderdeel kwaliteit van het ontwerp.

Herontwikkeling gemeenschapshuis en Mgr. Bekkersplein

De architecten hebben voor de schetsontwerpen gebruik gemaakt van een voorlopig programma van eisen en het Ontwikkelkader Hart voor Haaren. Het ontwikkelkader heeft de raad vastgesteld op 6 juli 2023. Het komende jaar werken we toe naar een definitief ontwerp van het gebouw op het plein en een inrichtingsplan voor de buitenruimte. De locatie van het huidige gemeenschapshuis wordt in deze fase nog niet verder uitgewerkt.