Lintjesregen!

vrijdag 26 april 2024

Op vrijdag 26 april verraste Hans Janssen 6 inwoners met een Koninklijke Onderscheiding tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Hieronder een samenvatting van hun verdiensten.

Burgemeester Hans Janssen bij auto voor lintjesregen

Ronald van Dijk (Lid in de orde van Oranje-Nassau)

De heer van Dijk was lange tijd actief voor voetbalvereniging Nevelo. Ook was hij actief als voorzitter van ruitersportvereniging ’t Halster, waar hij allerlei activiteiten organiseerde. Tegenwoordig is hij voorzitter van ruitersportvereniging St. Lambertus en van Sport en Promotie evenementen Udenhout.

Frans Meeuwis (Lid in de orde van Oranje-Nassau)

De heer Meeuwis zamelt samen met zijn vrouw (die ook een onderscheiding heeft gekregen!) vanaf 2002 kleding, beddengoed, meubels en andere goederen in voor gezinnen in Polen en Roemenië. Ook werkt de heer Meeuwis samen met Stichting Sociaal Huis, waar hij Oekraïners helpt die afgelopen jaren in Oisterwijk zijn gekomen.

Petra Meeuwis – Vromans (Lid in de orde van Oranje-Nassau)

Mevrouw Meeuwis – Vromans zamelt samen met haar man (die ook een onderscheiding heeft gekregen!) vanaf 2002 kleding, beddengoed, meubels en andere goederen in voor gezinnen in Polen en Roemenië. Ook werkt mevrouw Meeuwis - Vromans samen met Stichting Sociaal Huis, waar zij Oekraïners helpt die afgelopen jaren in Oisterwijk zijn gekomen.

Bart van den Oord (Lid in de orde van Oranje-Nassau)

De heer van den Oord is jarenlang actief geweest voor de Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk. Ook zette hij zich onder meer als voorzitter in voor ’t Dijkje in Tilburg, een instelling voor dagbesteding en een logeerhuis voor kinderen met een ernstige geestelijke en vaak lichamelijke aandoening. Binnen het openbaar carnaval bekleed hij sinds 1999 diverse functies, van sauwelaar tot Stadsprins en van alles daartussen. De heer van den oord was ook penningmeester van stichting Naïne en zette zich in voor Stichting Kerstfeest voor Senioren als bestuurslid en voorzitter.

Leon Verhoeven (Lid in de orde van Oranje-Nassau)

De heer Verhoeven is sinds 1986 actief voor Moergestel TV. Daarnaastis hij bestuurslid bij Stichting Galerie de Verdieping. Hij is één van de oprichters van meezingkoor ‘Agge mar Weg Bent’ en is daar ook lid van de muziekcommissie. Als bestuurlid levert hij ook een bijdrage aan de Stichting Cultureel Erfgoed Moergestel. Als vrijwilliger bij de Stichting Vrienden van St. Jan verzorgt hij de publiciteit.

Jan Vermeer (Lid in de orde van Oranje-Nassau)

De heer Vermeer was voorzitter van de Katholieke Jongeren Middengroepen Haaren, zat in het bestuur van voetbalvereniging Nemelaer en was medeoprichter van volleybalclub haaren, waar hij ook voorzitter was. Sinds 1975 is hij actief bij Tennisvereniging Haaren in allerlei commissie en besturen. De heer Jan Vermeer stond ook regelmatig in ‘de Ton’ en was ook voorzitter van BV Tonproat Haaren. Daarnaast vervulde hij onder meer diverse (bestuurs) functies bij BV Revue Haaren, Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Haaren, KBO Haaren en meezingkoor TZingt. Ook was hij initiatiefnemer van CPO projecten in Haaren en van park Ruijbosch.