Een nieuwe website voor de gemeente

donderdag 25 mei 2023

www.oisterwijk.nl is vernieuwd! Ons belangrijke online dienstverleningskanaal krijgt hiermee weer een boost. We hopen uiteraard dat inwoners, ondernemers en andere bezoekers van de website hun weg op oisterwijk.nl makkelijk kunnen vinden.

Onze vorige website www.oisterwijk.nl was inmiddels ruim 8 jaar oud. De site was zowel qua inhoud als qua vormgeving verouderd. Aangezien oisterwijk.nl maar liefst 290.000 bezoeken per jaar krijgt en daarmee de meeste klantcontacten via dit kanaal komen, is het natuurlijk van groot belang dat de kwaliteit van de website goed is.

Online regelen

Het belangrijkste van de website is uiteraard dat je als bezoeker vindt wat je moet vinden: dat mag dan niet teveel tijd kosten én je moet op een eenvoudige manier iets kunnen regelen. Bijvoorbeeld het verlengen van je rijbewijs, het doorgeven van je verhuizing of het opzoeken van de openingstijden van de milieustraat. 
Maar liefst 70% van onze bezoekers bekijkt oisterwijk.nl op hun mobiel: alle reden dus om ervoor te zorgen dat de website daarop dan ook goed leesbaar is en goed werkt.

Ingericht op de bezoeker

De website hebben we onder andere ingericht op basis van onze bezoekcijfers van de afgelopen jaren: welke onderwerpen zijn belangrijk voor onze inwoners? Welke pagina’s zijn juist nauwelijks bezocht? Welke zoektermen zijn gebruikt om op pagina’s te komen? Daarnaast hebben we eind 2022 een kort vragenlijstje op onze website geplaatst: hierdoor kwamen we in enkele weken tijd van ruim 1000 bezoekers te weten wat ze kwamen doen op de website. Dit leverde belangrijke input op om, samen met de informatie die we al hadden, onze website goed in te richten.

Frisse uitstraling

De vernieuwde website heeft een frisse en rustige uitstraling, die aansluit op onze huisstijl. Alle onderwerpen zijn te vinden in het menu op de homepage. Met behulp van korte hulpteksten krijg je als bezoeker te weten wat je op elke pagina gaat vinden: dat zorgt ervoor dat de kans dat je de juiste link aanklikt, groter wordt. Natuurlijk ontbreekt ook de zoekfunctie niet, hoewel de meeste bezoekers toch Google gebruiken om rechtstreeks naar een pagina te gaan.

Wat vind jij ervan?

We zijn natuurlijk benieuwd wat je van de vernieuwde website vindt! We willen vooral weten of je de website makkelijk kunt gebruiken. Binnenkort testen we opnieuw met gebruikers en plaatsen we een korte vragenlijst op de website. Met die informatie kunnen we de website blijven verbeteren. 

Wil je nu al wat kwijt? 

Laat het ons weten en stuur je bericht naar redactiewebsite@oisterwijk.nl