Centraal inschrijfpunt voor standplaatszoekenden

dinsdag 16 januari 2024

Logo woning in zicht

Sinds 1 januari 2024 is er 1 centraal inschrijfpunt voor standplaatszoekenden. Inschrijven voor een woonwagenstandplaats kan via Woning in Zicht.

Hoe gaat toewijzing?

Standplaatsen worden toegewezen aan de standplaatszoekende met de meeste punten. Je ontvangt punten op basis van het aantal maanden dat je ingeschreven staat bij Woning In Zicht. Stond je al eerder ingeschreven voor een woonwagenstandplaats in de regio en heb je je gegevens laten overzetten naar Woning in Zicht? Dan telt die eerdere periode ook mee bij het bepalen van het puntenaantal. Daarnaast krijgen mensen extra punten op basis van familiebanden, als ze uit één van de gemeenten van de regio Hart van Brabant komen en als mensen nu al op een woonwagenstandplaats wonen en hun oude standplaats dus vrijkomt.

Samenwerking

Dit inschrijfpunt geldt voor alle samenwerkende gemeenten van de regio Hart van Brabant (Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk). In alle gemeenten dezelfde regels voor toewijzing van een standplaats.

Bekijk voor meer informatie en inschrijving de uitleganimatie op www.woninginzicht.nl/woonwagenstandplaatsen