Buurt aan Z!

Wil je iets organiseren voor jouw buurt of wijk? Via Buurt aan Z vraag je hiervoor geld aan. Je krijgt dan een startbedrag.

Aanmelden Buurt aan Z!  (pdf, 140 kb) 

Buurt aan Z!

Organiseer een straatbarbecue of straatontbijt, knap samen een speeltuintje op, organiseer een zeskamp voor de straat, leg samen met je buurtgenoten bloemenperkjes aan of verwelkom nieuwe buren door samen een kookfestijn op te zetten. Of ga jij als jongere aan de slag om iets te doen voor ouderen? Omgekeerd kan natuurlijk ook! Verlicht de achterpaden, organiseer een dienstenbingo of -veiling. Er is genoeg te bedenken, jullie zijn als buurt aan Z.

Bijdrage

Een straat die meedoet krijgt het 1e jaar een bijdrage van maximaal € 250,00. Het 2e jaar en 3e jaar wordt dit € 125,00. Na 3 jaar gaan we er vanuit dat de bewoners elkaar gevonden hebben en is er geen bijdrage meer. Heb je na 3 jaar nog steeds financiële steun nodig voor jouw activiteit of project? Neem dan contact op met onze wijkregisseurs via e-mail: wijkregisseurs@oisterwijk.nl

Aanmelden

  • In totaal kan je 3 keer deelnemen aan Buurt aan Z
  • Let op: dien je aanmeldformulier uiterlijk 4 weken voor datum activiteit in

Voorwaarden Buurt aan Z!

  • Jullie zijn inwoners van onze gemeente.
  • De activiteit is gericht op de verbeteringen van sociale contacten in de (hele) straat, buurt of wijk en vindt plaats in de straat en/of buurt waarin je woont.
  • De aanvraag dien je minimaal 4 weken voor de datum van de activiteit in. Meld je je aanvraag na de activiteit aan, dan nemen we deze niet in behandeling.
  • Het budget krijg je in 2 delen. De 1e helft krijg je voor de activiteit, de 2e helft krijg je na een compleet ingevulde evaluatie. Het budget dat je krijgt is nooit hoger dan de gemaakte kosten en maximaal € 250,00 (1e jaar) of € 125,00 (2e en 3e jaar). Je voegt een kostenoverzicht toe bij het aanmeldformulier van de inkomsten en uitgaven.
  • Komen er op de activiteit minder dan 20 personen, dan krijg je de helft van de vergoeding.
  • Er worden geen bonnen van horecagelegenheden vergoed.
  • Na afloop van de activiteit vul je een evaluatieformulier in met daarbij een financieel overzicht met alle bonnetjes en minimaal 5 bruikbare digitale foto's. Alleen een compleet evaluatieformulier nemen we in behandeling.

Melding doen of vergunning aanvragen

Voor het houden van een buurtactiviteit op de openbare weg is een vergunning nodig. Voor sommige activiteiten hoef je alleen een melding te doen. Houd er rekening mee dat de behandeling van
een vergunning enkele weken kan duren.

Contact

Buurt aan Z! is een project van de gemeente Oisterwijk. De uitvoering is in handen van ContourdeTwern.

ContourdeTwern
De Tiliander, Spoorlaan 82/C
5061 HD Oisterwijk