Riool verstopt

Komt in het toilet, bij de afvoer of bij de gootsteen het water omhoog? Mogelijk is jouw riool verstopt. Het is belangrijk dat je er achter komt waar de verstopping zit. Een verstopping op jouw eigen terrein moet je zelf oplossen. Een verstopping op gemeentegrond meld je aan ons.

Huurwoning

Woon je in een huurwoning en is het riool verstopt? Neem contact op met de verhuurder van jouw woning.

Opsporen verstopping

Zoek eerst uit of de verstopping in de eigen grond of in die van de gemeente zit. 

  • Graaf de aansluitleiding aan de perceelgrens op (we noemen dit een ontstoppingsstuk). Deze zit meestal ongeveer 80 cm onder de grond
  • Bekijk of de doorstroming hier goed gaat
  • Maak gebruik van een tracer aan een ontstoppingsslang

Als het ontstoppingsstuk of de leiding (bijna) droog staat dan betekent dit dat de verstopping op jouw eigen terrein of in jouw eigen woning zit. Je bent als eigenaar zelf verantwoordelijk voor de riolering op jouw eigen stuk grond.

Kosten

Een verstopping in de gemeentegrond lossen wij op. Maak hiervoor een melding via Fixi. Wij komen zo snel mogelijk bij je langs om de verstopping op te lossen. Blijkt de verstopping toch in je eigen leiding te zitten, dan betaal je minimaal € 150,00.

Zit de verstopping in je eigen leiding? Dan bel je zelf een loodgieter. Je moet deze kosten zelf betalen. Laat je een verstopping op gemeentegrond zelf verhelpen? Ook dan betaal je zelf hiervoor de kosten.