Milieustraat

Bij de Milieustraat lever je afval in dat door omvang of gewicht niet in de container past. Sommige afvalsoorten lever je gratis in, voor andere soorten betaal je. Betalen kan alleen met pin.

Let op: aangepaste regels bezoek milieustraat

Vanwege het coronavirus in combinatie met de grote drukte op de milieustraten en het groeninzamelpunt bij Bruurs Moergestel zijn er de volgende maatregelen:

  • Geef elkaar de ruimte. 1,5 blijft een veilige afstand
  • Per auto mag 1 persoon uitstappen
  • Kom niet langs als je klachten hebt en laat je testen
  • Je kunt alleen contactloos betalen

Volg in alle gevallen de aanwijzingen van onze medewerkers op. Houd rekening met lange wachtrijen en wachttijden. Kom dus niet op het laatste moment, want dan kun je niet meer terecht.

30 oktober en 27 november: grof tuinafval inleveren bij Firma Bruurs

Op 30 oktober en 27 november lever je grof tuinafval ook in bij de Firma Bruurs Heuvelstraat 20 in Moergestel. Dat kan tussen 08.00 en 16.00 uur.

Openingstijden milieustraten

Openingstijden milieustraat Oisterwijk

Openingstijden milieustraat
DagOpeningstijden
Woensdag10.00 uur tot 16.30 uur
Vrijdag10.00 uur tot 16.30 uur 
Zaterdag10.00 uur tot 16.00 uur

Adres: Veldweg 8, 5061 KJ Oisterwijk. Telefoonnummer: (013) 528 77 05

Openingstijden milieustraat Haaren

 

Openingstijden milieustraat
DagOpeningstijden
Woensdag13.30 uur tot 16.30 uur
Zaterdag09.00 uur tot 15.00 uur 

Adres: Helvoirtseweg 6B, 5076 PK Haaren.

 

Soorten afval en kosten - milieustraat Oisterwijk

Grof huishoudelijk afval past door omvang of gewicht niet in de restafvalcontainer, zoals meubels, vloerbedekking, keukenkastjes, laminaat. Op de Milieustraat mag je alleen grof afval uit particuliere huishoudens inleveren, dus geen afval van bedrijven. Je laat legitimatie zien bij aankomst.

Betalen kan alleen met pin. Geen pinpas? Geef dit minimaal 1 week voor je bezoek aan de milieustraat door via gemeente@oisterwijk.nl. In de e-mail geef je aan waarom je geen gebruik kunt maken van de pinautomaat en jouw telefoonnummer. Je krijgt een antwoord per e-mail. Deze e-mail laat je bij de milieustraat zien als bewijs dat je contant mag betalen.

overzicht kosten en hoeveelheden afval
Soort afvalHoeveelheidPrijs
Grof huishoudelijk afval, puin en bouw- en sloop afvalVan 0,00 m3 tot 0,50 m3€ 15,00
 Van 0,50 m3 tot 1,00 m3€ 28,00
 Van 1,00 m3 tot 1,50 m3€ 41,00
 Van 1,50 m3 tot 2,00 m3€ 54,00
 Meer dan 2 m3, per m3€ 32,00
Vuilniszak huishoudelijk restafvalper stuk€ 7,00
Gips Per 0,5 m3€ 14,00
Grondper 0,5 m3€ 7,50
Eenpersoonsmatrasper stuk€ 10,00
Tweepersoonsmatrasper stuk€ 20,00
Boxspringper stuk€ 40,00
DakleerPer 0,5 m3€ 20,00
Sloophout (A/B-hout), C-houtPer 0,5 m3€ 7,50
   
Elektronische apparatuur (wit- en bruingoed) Gratis
Verpakkingsglas Gratis
Klein chemisch afval (kca) Gratis. In Oisterwijk kun je kca alleen op zaterdag brengen, in Haaren altijd als de milieustraat open is.
Luiers, harde kunststoffen, eps (piepschuim) Gratis
Metalen Gratis
Verpakkingsafval van plastic, blik en drankkartons (PMD) Gratis
Papier Gratis
Textiel Gratis
Vlakglas Gratis
Asbest (ingepakt in asbestfolie of plastic folie van 0,2 mm). Neem de acceptatiebrief van de gemeente Oisterwijk mee!maximaal 35 m2Gratis (meer informatie over melding, acceptatie en voorwaarden staat op de website www.omwb.nl)
Autobanden met en zonder velg (maximaal 5 stuks) Gratis
Snoeihout Gratis

Grof huishoudelijk afval mag je ook thuis op laten halen. Dit kost € 35,89 aan voorrijkosten en het bedrag per afvalsoort zoals je in het overzicht leest. Bel voor het laten ophalen van afval naar (013) 528 77 05.

Soorten afval en kosten - milieustraat Haaren

Grof huishoudelijk afval past door omvang of gewicht niet in de restafvalcontainer, zoals meubels, vloerbedekking, keukenkastjes, laminaat. Op de Milieustraat mag je alleen grof afval uit particuliere huishoudens inleveren, dus geen afval van bedrijven. Je laat legitimatie zien bji aankomst.

Betalen kan alleen met pin. Geen pinpas? Geef dit minimaal 1 week voor je bezoek aan de milieustraat door via gemeente@oisterwijk.nl. In de e-mail geef je aan waarom je geen gebruik kunt maken van de pinautomaat en jouw telefoonnummer. Je krijgt een antwoord per e-mail. Deze e-mail laat je bij de milieustraat zien als bewijs dat je contant mag betalen.

overzicht kosten en hoeveelheden afval
Soort afvalHoeveelheidPrijs
Grof huishoudelijk afval, hout, bouw- en sloopafval, dakleer, gips, grond, matrassen, puin en vloerbedekkingper kilo€0,15
Asbest ( ingepakt in asbestfolie of plasic folie van 0,2 mm). Neem de acceptatiebrief van de gemeente Oisterwijk mee!maximaal 35 m2gratis (meer informatie over melding, acceptatie en voorwaarden staat op de website www.omwb.nl)
Auto- en motorbanden, tuinafval, wit- en bruingoed, frituurvet, verpakkingsglas, vlakglas, textiel, klein chemisch afval, harde kunstoffen, plastic, metaal en drinkpakken (pMD), luiers en incontinentiemateriaal (buiten het terrein, altijd toegankelijk), metalen, papier en karton, piepschuim (EPS)  

Grof huishoudelijk afval mag je ook thuis op laten halen. Dit kost € 35,89 aan voorrijkosten en het bedrag per afvalsoort zoals je in het overzicht leest. Bel voor het laten ophalen van afval naar (013) 528 77 05.

Kringloopwinkel

Heb je nog bruikbare spullen? Breng ze naar de Kringloopwinkel naast de milieustraat in Oisterwijk. Kijk voor meer informatie over openingstijden en contactgegevens op de website www.kringlooplijn.nl. Ook in Haaren kun je terecht met bruikbare spullen. Tijdens openingstijden is een medewerker van de Kringloopwinkel aanwezig om deze in te nemen.