Vrijwilligerswerk en mantelzorg

Wil je als vrijwilliger aan de slag of zoek je juist hulp van een vrijwilliger? Ben je mantelzorger en heb je behoefte aan ondersteuning of hulp bij praktische vragen? ContourdeTwern biedt hulp.

Vrijwilligerswerk

Neem contact op met ContourdeTwern als je vrijwilliger wilt worden of juist als je hulp wilt van een vrijwilliger. Er is ook een vacaturebank met openstaande vacatures voor vrijwilligers.

Mantelzorg

Heb je langdurig de zorg voor een ander, zoals een ziekte partner of ouder? Dan ben je mantelzorger. Als je behoefte hebt aan ondersteuning of vragen hebt kun je terecht bij de mantelzorgconsulenten van ContourdeTwern.

Vrijwilligersverzekering

Voor alle vrijwilligers die actief zijn binnen onze gemeente hebben wij een collectieve verzekering afgesloten die onder andere de bestuurdersaansprakelijkheid dekt. Vrijwilligers en organisaties zijn automatisch verzekerd en hoeven zich niet te melden bij ons. Maatschappelijke stagiaires zijn ook verzekerd op de vrijwilligersverzekering. Mantelzorgers zijn verzekerd op het onderdeel ongevallen en persoonlijke eigendommen. Voor vrijwillige brandweerlieden en politiemedewerkers zijn aparte regelingen.

Wil je weten wat verzekerd is met de vrijwilligersverzekering? Bekijk het verzekeringsoverzicht en de polisvoorwaarden op Centraal Beheer.

Schade veroorzaakt

Heb je schade veroorzaakt terwijl je als vrijwilliger aan het werk was?

  • Download het schadeaangifteformulier op de website van Centraal Beheer en vul het in. Stuur het ingevuld naar ons op
  • Wij beoordelen of de claim onder de vrijwilligerspolis valt. Als dit het geval is sturen wij het door naar Centraal Beheer Achmea
  • Centraal Beheer Achmea neemt contact op met de vrijwilliger, mantelzorger of organisatie
  • De schade wordt met de benadeelde opgelost. Eigen risico wordt met de organisatie geregeld
  • Wij worden op de hoogte gehouden van de ontwikkeling
  • Heeft je vrijwilligersorganisatie een eigen vrijwilligersverzekering? Dan ben je daar verzekerd. Je levert het schadeformulier in bij jouw organisatie

Het ingevulde formulier stuur je op naar:

Gemeente Oisterwijk
Antwoordnummer 12
5060 VB Oisterwijk 

of mail naar gemeente@oisterwijk.nl