Werk aan de weg

Het hele jaar door werken wij in de openbare ruimte. Rioleringen worden vervangen, bomen gesnoeid, leidingen gelegd, wegen opgeknapt of bouwprojecten gerealiseerd. Als er in Oisterwijk, Moergestel, Heukelom of Haaren als gevolg van dit soort projecten wegwerkzaamheden zijn, vind je ze hier.

27 september - 18 oktober: fietspad Sprendlingenstraat

Tussen de rotonde bij de Nijverheidsweg en de Belgiƫstraat gaan we het bestaande fietspad opbreken en vervangen voor een betonnen fietspad. De werkzaamheden zijn van 27 september tot 18 oktober. De constructie van dit fietspad is bijzonder. Er komt een zwevend fietspad, zodat de boomwortels eronder door kunnen groeien en het fietspad niet beschadigen. Tijdens de werkzaamheden is de weg voor de helft dicht en er zijn tijdelijke verkeerslichten.

20 september - 1 oktober: brug Mie Pieters

Vanaf 20 september tot ongeveer 1 oktober werkt Enexis bij de brug over de Voorste Stroom op de Sparrendreef (bij Mie Pieters). Deze werkzaamheden zijn voorbereidingen op de vervanging van de brug later dit jaar. Onder de Voorste Stroom door gaat Enexis kabels en leidingen aanleggen. Tijdens de werkzaamheden is de brug dicht voor doorgaand autoverkeer, verkeer leiden we om. Fietsers en wandelaars kunnen wel over de brug.

27 en 28 september: Heuvelstraat Moergestel

Wij doen kabelwerkzaamheden in de Heuvelstraat in Moergestel. Daarom is de straat bij huisnummer 5a op 27 en 28 september dicht voor doorgaand verkeer. Verkeer leiden we om.

27 september - 5 en 6 oktober: Bet Vosstraat Oisterwijk

Vanwege het plaatsen van een hijskraan en het aan- en afrijden van vrachtwagens is de Bet Vosstraat bij huisnummer 7 (kavel 145) dicht op:

  • 27 september van 07.00 tot 14.30 uur
  • 5 oktober van 07.00 tot 15.00 uur
  • 6 oktober van 07.00 tot 15.00 uur

In geval van nood is de straat bereikbaar via de Wim van Baaststraat.

Burgemeester van Beckhovenstraat en omgeving

Na vervanging van het riool en opnieuw inrichten van de Burg. van Beckhovenstraat is afgelopen voorjaar begonnen met vervanging van de riolering in de Burg. de Keijzerplein en Juliana Bernhardplein. Tijdens de werkzaamheden is geconstateerd dat in de voegverbindingen van de oude rioolbuizen asbest is verwerkt. De werkzaamheden zijn direct stil gelegd. Na nader onderzoek naar het asbest zijn de werkzaamheden op deze pleinen met arbo- en milieumaatregelen afgerond.

De bedoeling was om ook de riolering te vervangen in het resterend deel van de Burg. van Beckhovenstraat, De Balbian Versterlaan en Burg. Canterslaan. Hier zijn imiddels eveneens onderzoeken naar asbest uitgevoerd en ook in deze straten blijkt dit verwerkt te zijn in de voegverbindingen. Momenteel wordt er gezocht naar een verantwoorde wijze om deze riolering te kunnen verwijderen. De werkzaamheden zijn uitgesteld.

Vragen en informatie over wegwerkzaamheden

Vragen over wegwerkzaamheden? Mail naar gemeente@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11.

Melding maken

Meldingen? Geef je melding eenvoudig door via Fixi.