Werk aan de weg

Het hele jaar door werken wij in de openbare ruimte. Rioleringen worden vervangen, bomen gesnoeid, leidingen gelegd, wegen opgeknapt of bouwprojecten gerealiseerd. Als er in Oisterwijk, Moergestel, Heukelom of Haaren als gevolg van dit soort projecten wegwerkzaamheden zijn, vind je ze hier.

Kollenburgsebaan Oisterwijk afgesloten 6 t/m 24 december

Er zijn werkzaamheden aan de berm. Daarom is de Kollenburgsebaan in Oisterwijk van 6 t/m 24 december 2021 afgesloten voor doorgaand verkeer.

25 oktober - half december: Broekzijde afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

We werken aan het fietspad langs de Broekzijde. Daarom is Broekzijde van 25 oktober tot ongeveer half december afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Het gaat om het deel tussen de Heuvelstraat en Donkhorst. We doen ons best om woningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Aanwonenden van de straat zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Pijnendijk dicht voor verkeer

In de loop van 2022 willen wij de Pijnendijk definitief afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om het zandpad bij het stuk bos van het Brabants Landschap. De reden voor de afsluiting is dat het pad veel wordt gebruikt door sluipverkeer en illegale activiteiten in het bos, dit geeft overlast bij omwonenden. Op dit moment zijn we in gesprek met de omgeving.

vanaf 11 november: Boxtelsebaan Oisterwijk

Vanaf 11 november werken we aan de Boxtelsebaan. De straat sluiten we tot januari 2022 in delen af tussen de Joannes Lenartzstraat en de Secretaris van de Hoevelstraat. We beginnen aan de kant van de Joannes Lenartzstraat. Verkeer leiden we om via de Peperstraat of de Nicolaas van Eschstraat. De Boxtelsebaan is wel open tjidens de feestdagen.

Fietspaden Oisterwijkseweg - Haarenseweg

De fietspaden Oisterwijkseweg - Haarenseweg krijgen nieuwe tegels. De fietspaden worden voor een deel afgezet, maar zijn wel toegankelijk voor fietsers. 's Avonds zijn de paden gewoon open. De werkzaamheden duren tot eind december.

Burgemeester van Beckhovenstraat en omgeving

Na vervanging van het riool en opnieuw inrichten van de Burg. van Beckhovenstraat is afgelopen voorjaar begonnen met vervanging van de riolering in de Burg. de Keijzerplein en Juliana Bernhardplein. Tijdens de werkzaamheden is geconstateerd dat in de voegverbindingen van de oude rioolbuizen asbest is verwerkt. De werkzaamheden zijn direct stil gelegd. Na nader onderzoek naar het asbest zijn de werkzaamheden op deze pleinen met arbo- en milieumaatregelen afgerond.

De bedoeling was om ook de riolering te vervangen in het resterend deel van de Burg. van Beckhovenstraat, De Balbian Versterlaan en Burg. Canterslaan. Hier zijn imiddels eveneens onderzoeken naar asbest uitgevoerd en ook in deze straten blijkt dit verwerkt te zijn in de voegverbindingen. Momenteel wordt er gezocht naar een verantwoorde wijze om deze riolering te kunnen verwijderen. De werkzaamheden zijn uitgesteld.

Vragen en informatie over wegwerkzaamheden

Vragen over wegwerkzaamheden? Mail naar gemeente@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11.

Melding maken

Meldingen? Geef je melding eenvoudig door via Fixi.