Veilige buurt

Om je buurt veilig te houden kun je zelf ook een aantal dingen doen. Dit heet buurtpreventie. 

WhatsApp

Word lid van jouw Buurt-WhatsApp om elkaar alert te maken op verdachte situaties. Stuur een mail met je adres naar gemeente@oisterwijk.nl. We hebben in onze gemeente 90 WhatsApp groepen. Je krijgt van ons alle gegevens die je nodig hebt om lid te worden.

Burgernet

Via Burgernet krijg je informatie die met veiligheid in de wijk te maken hebben. Je kunt hiervoor de Burgetnet app downloaden. Via de app krijg je op basis van je locatie berichten.

Buurtpreventieteam

Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar info@buurtpreventieoisterwijk.nl. Het buurtpreventieteam loopt of fietst door de wijk en let op bijzondere situaties.

Wijkagent

Op www.politie.nl zoek je op wie jouw wijkagent is. Je kunt ook terecht op het politiebureau in Oisterwijk aan Blokshekken 5. Maak hiervoor een afspraak via 0900 88 44.

Meld Misdaad Anoniem

Weet jij waar een wietkwekerij of drugslab zit of heb je een vermoeden? Bel Meld Misdaad Anononiem via 0800 70 00 of bel de politie op 0900 88 44.

Meldpunt Zorgwekkend Gedrag

Vertoont een familielid, vriend of kennis verward gedrag en maak je je zorgen? Dan kun je bellen met het landelijk Meldpunt Zorgwekkend Gedrag op telefoonnummer (0800) 12 05. Bel in een spoedsituatie altijd 112. Denk je aan zelfmoord? Bel dan 113. Op de website van Rijksoverheid staat meer over wat Zorgwekkend Gedrag is. 

Veilig op het internet

Hoe kan je je veilig begeven op het internet? Op www.veiliginternetten.nl staan veel tips en trics hoe jij veilig het internet op kan.