Jeugdhulp

Heb je een vraag over jouw kind? Bijvoorbeeld over de opvoeding, ontwikkeling, (peuter)puberteit, thuissituatie of school? Neem contact op met een leraar, jeugdverpleegkundige, maatschappelijk werk op school of een jongerenwerker.

Wegwijs in Oisterwijk

Kijk op Wegwijs in Oisterwijk voor instanties die je kind en jou kunnen helpen. Voor advies neem je contact op met Loket Wegwijs. Zij helpen je om een juiste instantie te vinden die aansluit bij het oplossen van de problemen of het vraagstuk.

Noodsituatie

Soms beland je in een noodsituatie als een persoonlijke- of gezinssituatie uit de hand dreigt te lopen. Samen met de regio Hart van Brabant hebben wij een Crisis Interventie Team (CIT). Dit team helpt 24 uur per dag bij crisissituaties. Een crisis is een dringende situatie die niet kan wachten tot de volgende dag. Voorbeelden hiervan zijn mishandeling, verwaarlozing, zelfdoding of ernstige conflicten. 

Je bereikt het CIT via het telefoonnummer 0800 80 13. 

Vertrouwenspersonen

Jeugdstem is een zelfstandige organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Kinderen, jongeren en volwassenen die te maken hebben met jeugdzorg kunnen daar terecht voor informatie, advies of ondersteuning. dit is gratis. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt de vertrouwenspersoon met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente. Kijk voor meer informatie op www.jeugdstem.nl of bel naar 088 - 555 1000.