Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Wij willen dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Is dat niet het geval en heb je ook geen hulp vanuit jouw omgeving? Dan helpen wij mee aan een oplossing. Dit heet de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Je neemt contact met ons op via Loket Wegwijs.

Kom in contact met Loket Wegwijs

Langer thuis wonen

Wil je zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen? Dan moet je misschien aanpassingen doen in je huis. Om hierin te ondersteunen hebben wij de ‘Stimuleringslening Duurzaam en Levensloopbestendig Wonen’. De lening is bijvoorbeeld voor aanpassingen als het verlagen van drempels, het plaatsen van een traplift, het verbreden van deuren of het bouwen van een slaapkamer op de begane grond. Meer informatie staat op de webpagina 'Duurzaam wonen'.

Tijdelijke hulpmiddelen

Heb je tijdelijk een hulpmiddel zoals een rolstoel of een verhoogd bed nodig? Dit valt niet onder de Wmo. Voor tijdelijke hulpmiddelen neem je contact op met Medipoint.
Medipoint is telefonisch 24/7 bereikbaar via 088 – 10 20 100

Kosten die je zelf betaalt

Heb je genoeg geld om zorg of ondersteuning (voor een deel) zelf te betalen? Dan mag je geen gebruikmaken van de Wmo. Je mag Loket Wegwijs natuurlijk wel om advies en hulp vragen.

Krijg je in 2020 hulp of zorg die valt onder de Wmo? Dan betaal je een eigen bijdrage van maximaal € 19,00 per maand. De rekening voor deze eigen bijdrage krijg je van het CAK, kijk voor meer informatie op de website www.hetcak.nl.

Hulp van onafhankelijke cliëntondersteuners

Wil je onafhankelijke hulp? Dan kun je gratis terecht bij:

  • MEE cliëntondersteuning (088) 465 35 55
  • Verenigde Senioren Oisterwijk, cliëntondersteuner Frans Monchen (013) 528 82 06
  • SVM cliëntondersteuner Moergestel, Jan Geerts (013) 513 18 33

Vertrouwenspersoon

Vind je dat wij of een andere hulporganisatie niet goed met jou omgaan? Of heb je een probleem en weet je niet waar je terecht kunt? Neem contact op met de onafhankelijke vertrouwenspersoon Ria de Die. Ria is bereikbaar via (06) 199 75 205 of per mail r.dedie@hetlsr.nl. Een gesprek is gratis en alles wat je bespreekt met Ria blijft geheim.