Parkeren

In het centrum van Oisterwijk is het betaald parkeren. Borden langs de route richting het centrum geven aan waar de parkeerplaatsen zijn. In Moergestel en Haaren parkeer je gratis.

Wanneer betaald parkeren

  • maandag tot en met donderdag: 9.00 - 18.00 uur
  • vrijdag: 9.00 - 21.00 uur
  • zaterdag: 9.00 - 17.00 uur

Parkeren blauwe zone en ontheffing

Rondom het centrum van Oisterwijk  zijn een aantal parkeerschijfzones. Deze zones herken je aan de blauwe lijnen en verkeersborden. Binnen deze zones mag je maximaal 2 uur parkeren met een parkeerschijf. Dit geldt ook voor bewoners. In het centrum van Haaren is er ook een parkeerschijfzone. Ook hier mag je maximaal 2 uur parkeren. Bij een aantal parkeerplaatsen in de Kerkstraat mag je binnen deze zone maximaal 4 uur staan. Dit is aangegeven met borden.

Bewoners en bedrijven binnen de blauwe zone in de kern Oisterwijk mogen een ontheffing aanvragen. Je mag dan altijd zonder parkeerschijf parkeren. Een ontheffing kost €46,55 (per 1-1-23) en is geldig tot 31 december van dat jaar. Dus krijg je op 1 juni 2022 een ontheffing, dan is deze geldig tot 31 december. Het aanvragen of het verlengen van een ontheffing voor het jaar 2022 doe je via de webshop van P1 oisterwijk.parkeer.nl.

Carpoolplaats Moergestel

Bij de afrit van de A58 bij Moergestel is een carpoolplaats. Hier kun je gratis parkeren. Er is een oplaadpaal voor 2 elektrische auto's.

Parkeren voor gehandicapten

In Oisterwijk zijn gehandicaptenparkeerplaatsen waar je met een geldige gehandicaptenparkeerkaart gratis kunt parkeren. Het is ook mogelijk een gehandicaptenparkeerplaats bij je woning aan te vragen. 

Parkeervergunning

Woon je in de betaald parkeerzone of heb je daar je bedrijf, dan kun je een parkeervergunning aanvragen. Meer informatie staat op de pagina Parkeervergunning.