Woningbouw Moergestel-Noord

In Moergestel-Noord zijn plannen voor de bouw van ongeveer 250 woningen. Binnen dit plan valt het terrein van camping Bosfazant en klooster Nieuwenhof. In het plan komen zowel huur- als koopwoningen. Hiervan wordt 30% sociale huur- of koopwoningen en 40% wordt betaalbare huur- of koopwoningen.

Een betaalbare woning kost maximaal € 390.000,- en heeft een maximale huur van € 1100,-. Het plan is een ontwikkeling van Van Grunsven Groep, Van der Weegen ontwikkeling, Leystromen, Van Iersel Vastgoed BV en de gemeente Oisterwijk.


Plangebied Moergestel Noord


Planning

De eerste ideeën van het plan zijn aan inwoners gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst op 24 januari 2024. Daar zijn goede gesprekken gevoerd waar bruikbare tips uit zijn gekomen. Deze nemen de ontwikkelaars mee in de verdere uitwerking. De planning van het plan ziet er als volgt uit:

Zomer 2024

Oplevering Stedenbouwkundige visie

Najaar 2024

Start omgevingsplan procedure en omgevingsgesprek

Najaar 2025

Vaststelling omgevingsplan

2026

Start bouw eerste woningen

2030

Verwachte oplevering laatste woning


Naam voor het plan

Tijdens de inloopbijeenkomst is aan aanwezigen gevraagd om mee te denken over een naam voor het project. De werktitel is nu nog ‘Moergestel-Noord’. We hebben veel goede suggesties gekregen. Binnenkort wordt er meer bekend over de naam van het plan.


Aanmelden nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via www.wonenaanhetbeekdal-nieuwbouw.nl. Via deze nieuwsbrief wordt ook bekendgemaakt wanneer het mogelijk is om interesse voor woningen aan te geven. Heb je interesse in een huurwoning? Dan adviseren wij je om in te schrijven bij Woning in Zicht.