Subsidies monumenten

Voor gemeentelijke monumenten en rijksmonumenten zijn er landelijke en regionale financiƫle regelingen. Wij hebben geen subsidieregeling.

 

Subsidie rijksmonumenten

Er zijn subsidies voor bewoonde rijksmonumenten en niet-bewoonde rijksmonumenten. Beide subsidies vraagt u aan via de website www.cultureelerfgoed.nl. Een subsidie voor een bewoond rijksmonument kunt u pas vanaf 2020 aanvragen.

  • Niet bewoond rijksmonument: bent u eigenaar van een beschermd rijksmonument, een groen of archeologisch monument? Dan kunt u bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed subsidie of een lening aanvragen voor de instandhouding, herbestemming of restauratie van uw monument. De aanvraagperiode is 1 februari tot 31 maart. Bij de Rijksdienst vindt u ook meer informatie en aanvraagformulieren
  • Bewoond rijksmonument: vanaf 2020 is het mogelijk om de subsidie 'woonhuismonumenten' aan te vragen. Deze subsidie is er voor het onderhoud van bewoonde rijksmonumenten. De aanvraag voor subsidie doet u altijd in het jaar nadat u de onderhoudskosten hebt gemaakt. Dus heeft u in 2019 onderhoud gedaan aan uw woning, dan vraagt u de subsidie in 2020 aan. Subsidieaanvragen doet u tussen 1 maart en 30 april via de website www.cultureelerfgoed.nl

Vragen

Heeft u vragen over subsidies voor monumenten? Neem contact met ons op via gemeente@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11.