Gehandicaptenparkeerplaats

Bij uw woning kunt u een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen.

Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

Op een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken mag alleen het voertuig met hetzelfde kenteken staan. U kunt dit onder bepaalde voorwaarden aanvragen.

  • u heeft een gehandicaptenparkeerkaart bestuurder
  • u kunt maximaal 50 meter lopen of u kunt meer dan 50 meter tot maximaal 100 meter lopen en in uw buurt moeten veel auto's parkeren
  • u kunt niet parkeren op eigen terrein
  • in geval van een passagier: u kunt de passagier aantoonbaar niet een korte tijd alleen laten als de auto geparkeerd wordt

Kosten gehandicaptenparkeerplaats

kosten gehandicaptenparkeerplaats
ProductPrijs
Aanleggen gehandicaptenparkeerplaats€ 326,90
Vervangen kentekenplaat bij parkeerplaats€ 96,65

Let op: heeft u een nieuw voertuig, meld dit dan direct bij ons.

Aanvragen gehandicaptenparkeerplaats

U vraagt een gehandicaptenparkeerplaats aan met het aanvraagformulier Gehandicaptenparkeerplaats . Geef dit formulier af bij de receptie van het gemeentehuis of stuur het op naar:

Gemeente Oisterwijk
Afdeling Ruimte
Antwoordnummer 12
5060 VB Oisterwijk

Een postzegel is niet nodig. Vergeet niet om kopieën van de gevraagde papieren bij te voegen.

Afhandeling aanvraag gehandicaptenparkeerplaats

Wij vragen medisch advies op bij een onafhankelijke instantie. Als een gehandicaptenparkeerplaats medisch gezien noodzakelijk is, bepalen wij of het ook praktisch mogelijk is. Als blijkt dat het praktisch niet kan, kan de aanvraag alsnog worden afgewezen.

De behandeling van uw aanvraag duurt 80 tot 100 werkdagen. Dit komt door de doorlooptijd van het medisch advies en de terinzagelegging van 6 weken van het uiteindelijke verkeersbesluit.

Algemene gehandicaptenparkeerplaatsen

Op plekken waar veel bezoekers komen, zoals het centrum, station of bij sportparken, zijn algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Hier kunt u met een geldige gehandicaptenparkeerkaart gratis parkeren.