Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag je parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. De kaart is maximaal 5 jaar geldig, persoonsgebonden en niet gekoppeld aan een kenteken.

Gehandicaptenparkeerkaart

Wanneer kom je in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart?

  • bestuurderskaart: als je langer dan 6 maanden met de gebruikelijke loophulpmiddelen niet meer dan 100 meter kunt lopen
  • passagierskaart: als je continu afhankelijk bent van de hulp van een bestuurder

Wij houden ons aan de landelijke regeling. Deze staat op website www.overheid.nl

Kosten

ProductPrijs
Gehandicaptenparkeerkaart, 1e aanvraag€156,55
Gehandicaptenparkeerkaart, verlenging€73,65
Vervanging bij verlies of diefstal. Let op: de oude kaart wordt ongeldig. De nieuwe kaart is alleen geldig voor de duur van de oude. Dus was jouw kaart bij diefstal of verlies nog maar een maand geldig, dan is de vervangende kaart dat ook.€29,46

Let op: de aanvraag wordt pas na betaling in behandeling genomen. Je betaalt dus altijd deze kosten, ook als blijkt dat je niet in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart.

De gehandicaptenparkeerkaart is persoonsgebonden. Bij overlijden moet de kaart worden ingeleverd. Diefstal of verlies meld je meteen.

Aanvragen

Bel ons om een aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart op te vragen: (013) 529 13 11. Met het ingevulde formulier vragen wij een medisch advies op bij een onafhankelijke arts. De arts bespreekt je handicap met jou en vraagt als dat nodig is meer informatie op bij specialisten. Er is geen uitgebreid lichamelijk onderzoek. Met het medisch advies dat volgt uit dit gesprek, beoordelen wij of je recht hebt op een gehandicaptenparkeerkaart.

Afhandeling en geldigheid

Bij een positief besluit haal je de parkeerkaart persoonlijk af bij de receptie van het gemeentekantoor. De afhandelingstermijn is maximaal 8 weken. De gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Na afloop van deze periode kun je een nieuwe aanvraag indienen. De gehandicaptenparkeerkaart is geldig in heel Europa.