Dementievriendelijk Oisterwijk

Wij hebben als 1 van de eerste gemeenten in Nederland de Intentieverklaring ‘Dementievriendelijke gemeente Oisterwijk (DVO)’ ondertekend. Het doel is om zo mogelijkheden te creëren, zodat mensen met dementie zo lang mogelijk aan de samenleving kunnen meedoen.

De meeste mensen met dementie (70%) wonen thuis. Om mee te blijven doen aan de maatschappij, is het belangrijk dat het sociale leefklimaat in de eigen omgeving goed aansluit bij de (on-) mogelijkheden van mensen met dementie. Hiervoor is het nodig om in te zetten op herkenning, doorbreken van taboes, acceptatie, ontmoeting en het aangaan en behouden van informele relaties.

Vrijwillige inzet

Wilt u zich vrijwillig inzetten voor acties die we vanuit de coördinatiegroep DVO opzetten, of heeft u goede haalbare ideeën, stuur een e-mail naar info@dvgoisterwijk.nl.

Nieuwsbrief

Er verschijnt regelmatig een nieuwsbrief over Dementievriendelijk gemeente Oisterwijk. Als u deze nieuwsbrief wilt ontvangen kunt u een e-mail sturen naar: ABeelen@wijzijnzet.nl

Dementieconsulent

Heeft u vragen over dementie? Heeft u twijfels of maakt u zich zorgen? Heeft u het gevoel dat u er alleen voor staat? Voor deze en alle andere vragen over dementie kunt u voor een deskundig advies en ondersteuning terecht bij de dementieconsulent in Oisterwijk en Moergestel. In de folder  leest u waarbij de dementieconsulent u kan helpen. Rianne Pijnenburg, Renske van der Aa en Karin van Bijnen zijn de dementieconsulenten van de gemeente Oisterwijk.

Contactgegevens

Casemanager Dementie

Rianne Pijnenburg: 06 29 46 45 15
Renske van der Aa: 06 10 73 21 87

Dementieconsulent

Karin van Bijnen: 06 53 74 60 43