Vakantieregels uitkering

Als u een uitkering heeft, mag u maximaal 4 weken per jaar naar het buitenland. Bijvoorbeeld voor vakantie, familiebezoek of een begrafenis. Tijdens deze weken betalen wij uw uitkering gewoon door. U vraagt dit wel een maand van tevoren schriftelijk aan bij ons en als u terug bent, meldt u zich persoonlijk in het gemeentekantoor.

Regelen

  • Als u naar het buitenland gaat, vraagt u 1 maand van tevoren schriftelijk toestemming aan ons. Hiervoor gebruikt u het formulier verzoek verblijf buitenland . Dit levert u in bij uw vaste inkomensconsulent.
  • Als u terug bent moet u zich binnen 1 werkdag persoonlijk melden bij de receptie van het gemeentekantoor. U moet uw paspoort en/of uw legitimatiebewijs en bewijsstukken van uw reispapieren meenemen, zodat wij kunnen zien op welke datum u naar het buitenland bent gegaan en op welke datum u weer terug bent gekomen. Bij bewijstukken moet u denken aan vliegtickets, hotelreservering, bankafschriften.
  • Als u binnen Nederland op vakantie gaat, moet u dit ook van tevoren schriftelijk doorgeven aan ons. U gebruikt dan het formulier Melding vakantie Nederland .

Voorwaarden

  • Blijft u langer weg dan de periode die u aan de gemeente heeft doorgegeven? Over de periode die u langer wegblijft dan waar toestemming voor is gegeven, krijgt u geen uitkering. Het kan ook zijn dat uw uitkering wordt stopgezet vanaf de dag dat u over de afgesproken periode heen gaat.
  • U mag zelf kiezen wanneer u de 4 weken opneemt, maar de vakantie mag uw sollicitatieactiviteiten niet in de weg staan.
  • U mag ook verschillende keren per jaar korter dan 4 weken opnemen, bijvoorbeeld 2 keer 2 weken vakantie.
  • U mag de weken die u in een jaar niet hebt opgemaakt niet meenemen naar volgend jaar.