Bijstandsuitkering: u bent 27 jaar of ouder

Een bijstandsuitkering vraagt u online aan via www.werk.nl. Hier schrijft u zich ook in als werkzoekende. Bel na de aanvraag binnen 2 werkdagen naar ons .

Een uitkering op grond van de Participatiewet (PW), oftewel de bijstandsuitkering, kunt u vanaf uw 18e aanvragen bij de gemeente waar u woont. U leest de voorwaarden waar u aan moet voldoen op de pagina bijstandsuitkering.

Een bijstandsuitkering aanvragen

Bent u 27 jaar of ouder? Zet dan de volgende stappen:

  • Vraag een bijstandsuitkering aan op www.werk.nl. U heeft voor het invullen uw DigiD inlogcode nodig. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u zich voor een bijstandsuitkering ook melden bij het UWV Werkplein Midden-Brabant: Burgemeester Brokxlaan 1680, 5041 SG Tilburg.
  • Heeft u het aanvraagformulier online verzonden? Bel dan binnen 2 werkdagen naar ons. Dit kan op werkdagen tussen 09.00 en 10.00 uur en van maandag tot en met donderdag tussen 15.00 en 16.00 uur. Bent u bij het UWV langs geweest, dan sturen zij het aanvraagformulier naar ons door. U hoeft zelf niets te doen.
  • U krijgt een uitnodiging voor een intakegesprek en het verzoek om, verschillende bewijsstukken mee te nemen. Vanwege de coronamaatregelen is het mogelijk dat u alleen een brief krijgt met de vraag om de bewijsstukken op te sturen.
  • U hoort binnen 8 weken van ons of u recht heeft op een bijstandsuitkering.