Maaien van sloten

Alle eigenaren van een perceel waar een sloot aan ligt, hebben eind juli een brief gekregen. De gemeente maakt met hen nieuwe afspraken over het maaien van de sloot. De afspraken die in de loop der jaren zijn gemaakt zijn namelijk wisselend en onduidelijk en dit zorgt voor onduidelijkheid en verwarring bij zowel eigenaren, gemeente als uitvoerders.

Op de kaart staan alle percelen waar de sloten liggen. Hierop is aangegeven wat de gemeente voorstelt: de hele sloot maaien óf de helft van de sloot maaien. Rechts bovenaan de kaart voert u uw adres in.

Bent u het niet eens met het voorstel van de gemeente hoe uw sloot wordt gemaaid? Vul dan het wijzigingsformulier in.

Samen verantwoordelijk

Het maaien van de sloten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De gemeente is verantwoordelijk voor de helft van de sloot dat grenst aan gemeentegrond, de perceeleigenaar is verantwoordelijk voor de helft dat grens aan zijn perceel.

Keuze uit twee opties

Er zijn twee mogelijkheden voor het maaien van de sloot en het opruimen van het maaisel:

  • Optie 1: de gemeente maait de gehele sloot. de perceeleigenaar krijgt het maaisel op zijn/haar aangelegen perceel. De perceeleigenaar is dan ook verantwoordelijk voor het verwerken of afvoeren van het maaisel.
  • Optie 2: de gemeente maait de helft van de sloot. De gemeente en perceeleigenaar maaien beiden de helft van de sloot. Beiden verwerken het maaisel of voeren het af.

Overzichtelijk op kaart

Het voorstel van de gemeente (optie 1 of optie 2) staat op de kaart (zie knop bovenaan deze pagina). Geef rechts bovenaan de kaart eerst uw adres in en dan ziet u uw perceel op de kaart verschijnen. Door uit te zoomen ziet u welke opties zijn voorgesteld. De kleur blauw is optie 1. De kleur rood is optie 2. 

Niet eens met het voorstel? Gebruik het wijzigingsformulier

Met het wijzigingsformulier geeft u aan welke optie u liever wilt voor het onderhoud aan uw sloot. Dit kunt u doen t/m 24 september.

Stuur per perceel 1 formulier toe. Gebruik hiervoor het formulier dat u bij de brief heeft ontvangen of download het formulier dat op deze pagina te vinden is. Het ingevulde formulier stuurt u naar gemeente Oisterwijk t.a.v. Ruimte, postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk. Digitaal mag ook. Mail het opgeslagen bestand dan naar ruimte@oisterwijk.nl en zet in het onderwerp ‘maaien sloten’. 

Let op: in sommige situaties kan het zijn dat het verstandiger is om even te bellen. Bijvoorbeeld als er meerdere opties zijn ingetekend op de kaart. Als het dus wat complexer wordt en u wilt meerdere wijzigingen per perceel doorgeven, bel dan: (013)529 13 11.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? Of heeft u hulp nodig bij het bekijken van de kaart en uw perceel of bij het invullen van het reactieformulier? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! Bel: (013) 529 13 11.