Inwoners doen mee

Veel inwoners voelen zich betrokken bij wat er in hun wijk of leefomgeving speelt. Zij weten wat nodig is om de leefbaarheid in de buurt of verbinding tussen dorpsgenoten te verbeteren. Wij zijn benieuwd naar die idee├źn.

Mail ons jouw idee.

Deel jouw idee

Ben jij een inwoner, vereniging of maatschappelijke instantie? Heb jij een idee? Wij willen jouw idee horen en gaan graag met je in gesprek. 

Voordat we in gesprek gaan werk je jouw idee uit en stuur je aan ons op. Zo hebben we een goede voorbereiding op het gesprek en weten we wat jij wilt verbeteren en wat je van ons nodig hebt. Hieronder staan een paar vragen die je helpen bij de uitwerking van je idee:

  • Is het alleen jouw idee, of heb je het gedeeld met je buurt of andere ge├»nteresseerden in het dorp? Het is belangrijk dat meer mensen in jouw omgeving je idee steunen en het een goed idee vinden
  • Hoe wil je het aanpakken? Heb je een planning?
  • Wat denk je dat de kosten zijn? Heb je nagedacht over hoe dit betaald wordt? Het is niet zeker dat wij de kosten dragen, dus is het goed om na te denken over andere middelen om het idee te betalen
  • Wat heb je van ons nodig? Wat is je vraag aan ons?

Hoe stuur je jouw idee in?

Je stuurt je idee in door op de groene knop te klikken en ons te mailen. We bespreken jouw idee en bepalen hoe we jou gaan ondersteunen bij het uitvoeren. We nemen daarna contact met je op om de uitvoering te bespreken.

Vragen?

Ook voor vragen klik je op de groene knop bovenaan de pagina of je belt naar (013) 529 13 11. 

Voorbeeld: Park Ruijbosch

Park Ruijbosch in Haaren is een voorbeeld van inwonersparticipatie. Vrijwilligers van verschillende verenigingen hebben de werkgroep Park Ruijbosch gevormd. Samen met ons hebben zij Park Ruijbosch gemaakt. Het onderhoud en de doorontwikkeling van het park is belangrijk. Dat bespreken we met de werkgroep. Samen zorgen we ervoor dat Park Ruijbosch een mooi voortbestaan heeft. 

Voorbeeld: Janus de Vriestuin

Janus de Vriestuin is een ander voorbeeld van inwonersparticipatie. Dit is een buurtmoestuin. Deze is volledig door eigen inzet van buurtbewoners gemaakt. De moestuin is een plek waar je naast tuinieren ook bij elkaar kunt komen voor een praatje.