Zomercolumn burgemeester Janssen

29 juli 2021

Virus met vakantie?

Wat hadden we er zin in. Vakantie zonder corona. Even weg uit de sleur van afstandelijkheid en opgeslotenheid. Weer een feestje kunnen vieren. Onbezorgd een reis kunnen maken.

Dat viel vies tegen. Al na twee weken moesten veel versoepelingen worden teruggedraaid. Wíj́ wilden vakantie … het vírus wilde dat niet. Het is net als bij het Nederlands Elftal: hooggespannen verwachtingen, maar een beroerde uitvoering.

Zo staan we weer met beide benen op de grond. We moeten weer supervoorzichtig zijn. Dat wil zeggen: 1,5 meter, handen wassen, kuchen in de elleboog, testen bij klachten. En zeker ook zorgen voor genoeg frisse lucht.

Ik kan niet anders dan je vragen om opnieuw de regels in acht te nemen. We weten dat dat echt helpt. Vooral helpt het anderen, die we de ernstige gevolgen van corona willen besparen.

Er wordt gezegd dat corona erbij gaat horen. Een vaste gast. Maar laten we die gast niet de beste zitplaats gunnen. Die zitplaats gunnen we elkaar. Daarom vaccineren we, testen we, houden we afstand.

Ik hoop dat je meedoet. Dan gaat het ons lukken om straks weer heel voorzichtig te kunnen versoepelen.

En geniet ondertussen van alle andere dingen die we wél kunnen doen. Om vakantie te kunnen houden schiet er - zeker in onze mooie gemeente -  voldoende over om van te genieten.

Ik wens je een mooie zomer!

Hans Janssen
Burgemeester

 

Foto: Masja Vlaminckx