Werk aan de weg!

21 april 2022

We werken weer aan de weg! Deze keer vervangen we de bruggen Zandstraat en Sparrendreef én we werken aan het fietspad Broekzijde. Lees hieronder meer informatie, zodat je weet waar je rekening mee kan houden.

Kijk voor actuele informatie op www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden.

Vervangen bruggen Zandstraat en Sparrendreef

Dit voorjaar vervangen we 2 verkeersbruggen aan de Zandstraat (Moergestel) en de Sparrendreef (Heukelom). De bruggen zijn verzwakt en moeten we daarom vervangen. Op 25 april starten we met de Zandstraat. Later in het voorjaar vervangen we de brug aan de Sparrendreef. Ook doen we daar meteen onderhoud aan de weg. Beide locaties zijn ongeveer 7 weken dicht voor auto’s. Fietsers en wandelaars kunnen wel oversteken. Op de Zandstraat ligt een aparte fietsbrug en op de Sparrendreef leggen we een tijdelijke fietsbrug aan.

Brug vervangen

Als eerste slopen we de oude brug en de fundering van de brug. Daarna storten we een nieuwe fundering. De fundering heeft 3 weken nodig om uit te harden. Na die 3 weken leggen we de brug op de fundering en maken we de aansluiting met de rijbaan.

Fietspad Broekzijde

Op 19 april zijn we begonnen met het 2e deel van het fietspad tussen Moergestel en Haghorst. De weg gaat voor een aantal maanden dicht. Energiemaatschappij Enexis legt extra stroomkabels tussen de Zelt en de Heuvelstraat. Daarna maken we een vrijliggend betonnen fietspad en doen we groot onderhoud aan de weg. Ook vernieuwen we de verlichting in het gebied. Tijdens de werkzaamheden aan de Broekzijde is de weg dicht voor al het verkeer, ook voor fietsers. Er is een lokale omleiding via de Sevennenstraat, doorgaand verkeer leiden we om via Biest Houtakker. Vrachtverkeer rijdt het beste via de A58 en N269. We verwachten dat de werkzaamheden in het najaar klaar zijn.