Wat vind jij belangrijk voor ons buitengebied? Wij horen het graag!

03 juni 2021

Balans in het buitengebied

Wij gaan aan de slag met een visie op het buitengebied. Daarin zoeken we balans tussen de belangrijkste functies: natuur, landbouw, toerisme en wonen. Maar ook de cultuurhistorische elementen komen hierin aan bod. In onze natuurgebieden gaat het vooral om een goede mix van het beschermen en toegankelijk maken en houden.

Bijeenkomst 8 juni

Op dinsdag 8 juni om 19.30 uur organiseren we een online bijeenkomst voor al onze inwoners. Graag horen we wat jij belangrijk vindt voor ons buitengebied. Belangrijke thema’s zijn al benoemd in het coalitieakkoord, maar misschien wil jij daar nog op aanvullen of specifieke accenten aanbrengen. Heb je hier ideeën over? Meld je dan aan voor de bijeenkomst door een mail te sturen aan liesbeth.vankempen@oisterwijk.nl. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met een link voor de online bijeenkomst.

Vervolg

Nadat we bij onze inwoners hebben opgehaald wat zij belangrijk vinden, gaan we met de raad in overleg. Daarna liggen de thema’s vast en gaan we per thema aan de slag met inwoners, verenigingen, ondernemers en andere stakeholders om tot concrete ambities te komen. Deze sessies staan gepland na de zomer. Uiteindelijk stelt de raad een visie buitengebied vast die de komende jaren richting zal geven aan de vraagstukken die spelen in het buitengebied.

Wil je meer weten? Op donderdag 3 juni bespreekt de raad de startnotitie Visie Buitengebied. Luister mee via oisterwijk.raadsinformatie.nl.