Wanneer fiets jij?

20 juni 2022
Meer over wanneer fiets jij?

Deze week lanceert gemeente Oisterwijk in samenwerking met een aantal fietsambassadeurs een fietscampagne om het fietsgebruik onder inwoners te stimuleren. Via een filmpje op social media, verhalen in lokale media en posters langs de autoweg vertellen inwoners uit Oisterwijk over hun fietsmoment.  

Wethouder Anne Cristien Spekle: “Met de campagne willen we inwoners bewust maken van hun fietsgedrag. Uit onderzoek blijkt dat nog veel inwoners op de korte- en middellange afstand de auto pakken, zowel binnen onze gemeente als bijvoorbeeld naar Tilburg. Voor de leefbaarheid en een betere bereikbaarheid is het belangrijk dat inwoners zich bewust zijn van hun fietsgedrag en dat zij wat vaker de fiets pakken waar het kan.”

De campagne is onderdeel van een bredere aanpak om de fiets te stimuleren. “We hebben inwoners via een vragenlijst gevraagd naar hun fietsgedrag en de belangrijkste drempels om de fiets niet te pakken. Ruim 800 inwoners gaven hier gehoor aan. Naast de campagne zetten we daarom ook in op het wegnemen van die drempels. Zo pakken we knelpunten aan zoals het zwevende fietspad aan de Sprendlingenstraat en is er groot onderhoud aan diverse fietspaden zoals het fietspad Broekzijde. Maar denk ook aan het verbeteren van bewegwijzering. Verder gaan we nog fietsstimuleringsacties organiseren. Maar daarover later meer!”