Stembureauleden en tellers gezocht voor verkiezingen

29 december 2022

Wij zijn op zoek naar stembureauleden en tellers (vanaf 18 jaar) voor de verkiezingen van Provinciale Staten en Waterschappen. Deze zijn op woensdag 15 maart 2023. Lijkt het jou leuk om op deze manier een steentje bij te dragen? Meld je dan aan via mijnstembureau-oisterwijk.nl.

Laura heeft al 3 keer meegewerkt als stembureaulid in Oisterwijk: “Door te helpen kom je allerlei interessante dingen over de verkiezingen te weten, omdat je een bijzonder kijkje achter de schermen krijgt. Ik wist voorheen niet dat je na afloop alle stembiljetten 1 voor 1 openvouwt, sorteert per partij en vervolgens zelf moet tellen. Dit doe je de hele dag met hetzelfde groepje waardoor je elkaar beter leert kennen en een fijne band opbouwt.”

Hoe ziet de dag eruit?

Als je je aanmeldt als stembureaulid, werk je van 7.00 uur tot het moment dat de uitslag van het stembureau beschikbaar is (00.00 uur of nog later). Gedurende de dag krijg je enkele pauzes van een paar uur. Als je je als teller aanmeldt, dan werk je vanaf 20.45 uur op een stembureau tot de telling van het stembureau waar je werkzaam bent klopt.

Vergoeding

De vergoeding voor een stembureaulid is €175,- per dag. De vergoeding voor het tellen is €50,- (De genoemde bedragen zijn bruto). Het is verplicht een e-learning te volgen.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Mail dan naar verkiezingen@oisterwijk.nl of bel naar (013) 529 1311.