Persoonlijk bericht van burgemeester Hans Janssen

22 maart 2020

Beste inwoners van Heukelom, Moergestel en Oisterwijk,

Iedereen in onze gemeente is, net als de rest van Nederland, in de ban van het coronavirus. Misschien heeft het virus u of uw geliefden direct getroffen. Mogelijk werkt u in een sector die van vitaal belang is om ons door deze periode heen te helpen. Of u doet simpelweg dat wat we met z’n allen kunnen doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Simpel is het echter voor niemand. Door de broodnodige maatregelen wordt iedereen beperkt in het doen en laten. Mensen werken vanuit huis, kinderen gaan niet naar school, ouderen en kwetsbare inwoners blijven veelal binnen, ondernemers staan voor lastige beslissingen en moeilijke gevolgen. De impact op onze samenleving is ingrijpend.

Het is hartverwarmend om dan te zien dat overal in onze dorpen initiatieven ontstaan om de mensen te helpen voor wie de impact het grootst is. Of het nu is als ‘belmaatje’ voor mensen die eenzaam zijn, het halen van een boodschap voor de buren die dat zelf niet kunnen of het koken voor kwetsbare inwoners. Ik ben er trots op om burgemeester te zijn van inwoners die op deze manier voor elkaar klaarstaan.

Net zoals ik niets dan lof heb voor de zorgprofessionals in onze gemeente die alle zeilen bijzetten om u van zorg te voorzien. Voor leerkrachten en opvangpersoneel en de medewerkers die de voedselketen draaiende houden. En al die anderen die een rol spelen in het bestrijden van het virus en de gevolgen ervan.

Samen met hen hebben u en ik de taak om dát te doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om het coronavirus te beteugelen. Alleen als we er met z’n allen de schouders onder zetten, de maatregelen opvolgen en met gezond verstand blijven handelen, hebben we kans van slagen. Daar ga ik voor. U toch ook?

Hans Janssen
Burgemeester