Oud-gemeentesecretaris Ineke Depmann overleden

29 januari 2021

Aan het einde van de middag bereikte ons het verdrietige bericht dat oud-gemeentesecretaris Ineke Depmann (66) is overleden. Ineke Depmann was vanaf 2008 tot afgelopen zomer gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Oisterwijk.

In 2019 werd Ineke ziek. Hoewel de situatie ernstig was, kwam zij haar ziekte te boven. Helaas bleek in december 2020 dat de ziekte was teruggekeerd. Ondanks haar immer positieve instelling heeft zij dit keer de strijd niet kunnen winnen.

Ineke Depmann had een grote staat van dienst binnen onze gemeente. Ze was 11 jaar raadslid en 3 jaar wethouder. Daarnaast deed ze binnen Oisterwijk veel vrijwilligerswerk. Na haar wethouderschap was ze 6 jaar directeur in de gemeente Roermond. Vóór haar wethouderschap werkte zij 20 jaar bij de welzijnsorganisatie (nu ContourDeTwern) in Tilburg.

Burgemeester Hans Janssen is aangeslagen en spreekt van een verlies voor Oisterwijk: “We verliezen in Ineke een betrokken inwoner en een doortastende collega met een schat aan kennis. Zowel voor de opeenvolgende colleges alsook voor de gemeentelijke organisatie was zij een stuurvrouw die de vele ambities in goede banen leidde. Zij droeg veel bij aan de ontwikkeling van onze Parel in ’t groen.
Op 17 februari a.s. zou ze haar pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Het is triest dat het haar niet is gegund. Namens het bestuur van de gemeente Oisterwijk wens ik Jacqueline en haar dierbaren veel kracht bij het verwerken van dit intens verdrietige verlies.”