Nieuwe Dorpspomp aan de kop van de Lind onthuld

19 november 2021
Foto onthulling Dorpspomp

Op vrijdag 19 november onthulden Albert Jakobsen en Louis Coolen van Initiatiefgroep Dorpspomp 2.0 samen met wethouder Dion Dankers de nieuwe Dorpspomp aan de kop van de Lind in Oisterwijk. Een feestelijk moment waar lang naar is uitgekeken.

Onthulling

Tijdens de onthulling sprak wethouder Dankers de genodigden toe. Diverse mensen die hebben meegewerkt aan de realisatie van de pomp waren aanwezig om samen te proosten op deze aanwinst voor Oisterwijk. 
Vanaf nu kan iedereen drinkwater tappen aan de nieuwe pomp. Om bevriezing van de leidingen te voorkomen wordt de drinkwatertap in de winter afgesloten en in het voorjaar weer geopend.

Vervanging oude pomp

Op 28 november 2016 werd de oude dorpspomp verwijderd vanwege de herinrichting van de kop van de Lind. Al snel kwam de roep om een nieuwe pomp. Het traject dat volgde had aardig wat voeten in de aarde. In de zomer van 2021 stonden alle seinen dan toch op groen en ging de schop in de grond. Wethouder Dion Dankers: ‘Het was een bijzonder traject, maar ik ben blij en trots dat de dorpspomp er staat. Een mooi resultaat met een watertappunt waar iedereen een slokje water kan nemen.’