KAK! in de zak

06 september 2022

Het is een grote ergernis onder onze inwoners: achtergelaten hondenpoep. Hoewel veel hondenbezitters de uitwerpselen van hun hond netjes opruimen, zijn er nog steeds mensen die de poep laten liggen. Met de campagne ‘Kak! In de zak’ roepen we hondenbezitters op de openbare ruimte schoon achter te laten.

Kak! De hond heeft gepoept

Op voetpaden, in de berm, tegen heg & hekwerk van voortuinen, in speeltuinen, bij losloopveldjes: op veel plekken treffen inwoners, maar ook bezoekers van onze mooie gemeente, hondenpoep aan. Voetgangers stappen in de poep, spelende kinderen krijgen het aan hun handen, omwonenden vinden het in hun tuin.

Kak! Doe het in de zak

Als gemeente kunnen we niet achter hondenbezitters aanlopen om te controleren of ze de uitwerpselen van hun trouwe viervoeter opruimen. Dat moet ook niet hoeven. Iedereen heeft tenslotte een hekel aan poep aan z’n schoen. Toch?

Laat je je hond uit? Neem altijd hondenpoepzakjes mee, ruim de poep op en gooi het zakje in een van de vele openbare prullenbakken. Met de campagne ‘Kak! In de zak’ herinnert de hond met het zakje in zijn bek je daar de komende tijd aan.