Incident REBELLiON

20 november 2022

Tijdens muziekfestival REBELLiON op zaterdag 19 november in Haaren is een 18-jarige vrouw onwel geraakt. Ondanks de enorme inspanningen van het medisch team van de festivalorganisatie en de ingeschakelde hulpdiensten is de vrouw helaas overleden. De politie doet onderzoek en maakte vanmorgen bekend dat zij rekening houdt met drugsgebruik.

Veiligheid

Voorafgaand aan en gedurende het evenement staan organisatie, gemeente en hulpdiensten nauw met elkaar in contact. Er zijn afspraken over veiligheid, waaronder de aanpak van drugs en medische inzet. Op het festivalterrein geldt een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Hierop wordt zowel bij de entree als op het terrein door de organisatie gecontroleerd. Medisch getrainde professionals zijn laagdrempelig aanspreekbaar en bieden preventief en proactief (spoed)zorg. Tijdens het evenement wordt door een gemeentelijk team toegezien op de naleving van deze afspraken.

Medeleven

Burgemeester Hans Janssen heeft naar aanleiding van het incident op het festivalterrein gesproken met de organisatie. Zijn gedachten gaan uit naar familie, vrienden en andere nabestaanden van de vrouw. Ook leeft hij mee met de festivalorganisatie en iedereen die betrokken was bij het incident.

Voor inhoudelijke informatie over het incident en het onderzoek is de politie bereikbaar.