Huisartsen in de regio bundelen krachten en richten regionale post in

20 maart 2020

De huisartsen in onze regio maken drukke tijden door. Ze zetten zich in om patiënten met het coronavirus en mensen die bellen met klachten die daarop lijken, te woord te staan en de juiste zorg te bieden. Om dat te kunnen doen, slaan zo’n 20 huisartsen uit Oisterwijk, Moergestel, Haaren, Udenhout en Berkel-Enschot de handen ineen en richten regionaal een zogenaamde isolatiepost in.

Altijd eerst bellen

Heb je klachten die mogelijk lijken op het coronavirus of andere klachten? Je belt eerst met je huisarts. Je kunt de huisartsenpraktijken niet bezoeken zonder afspraak. Alleen patiënten met dringende klachten die niet kunnen wachten worden op dit moment door de huisarts gezien.

Regionale post

Patiënten met klachten die op het coronavirus lijken en die door de huisarts moeten worden gezien, worden niet meer op de normale huisartsenpraktijk opgevangen. De huisartsen uit Oisterwijk, Moergestel, Haaren, Udenhout en Berkel-Enschot richten samen één regionale post in voor die patiënten, in gymzaal D’n Boogerd in Oisterwijk. Zorgpersoneel zal daar vanaf maandag 23 maart patiënten zien die door hun eigen huisarts zijn doorverwezen. Zonder afspraak kan de regionale post niet worden bezocht. De post heeft twee doelen. De huisartsen scheiden de patiëntenstromen om besmetting te beperken. Daarnaast is er op dit moment een tekort aan beschermingsmateriaal bij huisartsen. Door de patiënten achter elkaar te beoordelen, is er minder verspilling van materiaal. 

Samen proberen de huisartsen zo verdere verspreiding te voorkomen en tegelijkertijd de nodige zorg voor hun patiënten te borgen.