Energietoeslag verhoogd naar € 1300,-

19 juli 2022

Eind maart hebben wij laten weten dat huishoudens met een laag inkomen een energietoeslag ontvangen van € 800,-. Het college heeft besloten dit bedrag te verhogen naar € 1300,-. De gemeente ontvangt hiervoor extra geld van het rijk. Met dit geld kunnen huishoudens met een laag inkomen een deel van hun energiekosten betalen.

Automatisch uitbetaald

  • Heb je het bedrag van € 800,- al ontvangen? Dan hoef je niets te doen. Je krijgt in september de overige € 500,- automatisch uitbetaald
  • Heb je vóór 1 september een aanvraag ingediend? Dan ontvang je, na beoordeling, eerst € 800,-. In september krijg je de overige € 500,- automatisch uitbetaald. Je hoeft geen nieuwe aanvraag in te dienen
  • Dien je ná 1 september je aanvraag in? Dan krijg je na beoordeling het bedrag van € 1300,- uitbetaald

Aanvragen kan nog tot 1 november 2022 via www.oisterwijk.nl/energietoeslag.

Aanvragen toeslag

Om in aanmerking te komen voor de energietoeslag woon je in de gemeente Oisterwijk, ben je ouder dan 21 jaar, ben jij degene die de energiekosten betaalt en heb je een laag inkomen. Op www.oisterwijk.nl/energietoeslag lees wat je de inkomensgrenzen zijn en vind je het aanvraagformulier.

Hulp bij het indienen van de aanvraag?

Lukt het je niet om het aanvraagformulier in te vullen? Neem dan contact op met Loket Wegwijs. Kijk voor contactgegevens op www.oisterwijk.nl/loketwegwijs. Of kom naar het inloopspreekuur. Dat is elke donderdag van 09.00 tot 10.30 uur op de 1e verdieping van Cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk.

Vragen en meer informatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze medewerkers van team inkomen. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer (013) 529 13 11.