Eerste ideeën voor herontwikkeling Den Domp en Mgr. Bekkersplein opgehaald

02 februari 2023

Dinsdag 31 januari was de inloopsessie over het project herontwikkeling Den Domp en Mgr. Bekkersplein in Haaren. Circa 60 inwoners kwamen hier naar toe om hun ideeën en kennis te delen. Daarnaast spraken we ook met circa 40 maatschappelijke partners en ondernemers. We zijn erg blij met alle informatie die we hebben opgehaald. De volgende stap is om dit te bestuderen en te bundelen. Een terugkoppeling van de avond vind je binnenkort op de projectpagina op www.haareneen.nl (onder ‘praat mee’).

Praat je mee?

Misschien kon je niet bij de bijeenkomsten zijn of wil je buiten de bijeenkomsten om graag een reactie met ons delen? Dat kan via www.haareneen.nl. Onder ‘praat mee’ vind je de projectpagina. Daar houden we je op de hoogte van de voortgang en is het mogelijk om ideeën te delen. Om je mening te geven is het nodig om in te loggen. Je kunt een gratis account aanmaken. Wanneer je op de knop ‘blijf op de hoogte’ klikt, krijg je een e-mail zodra er iets op deze pagina wordt toegevoegd. Bij Den Domp staat ook een ideeënbus waar je schriftelijk een reactie kunt achterlaten. Deze blijft hier staan tot begin juni.

Herontwikkeling

De gemeente werkt samen met Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Haaren (SGH) en landschapsarchitectenbureau Houtman en Sander aan een plan voor een nieuw gemeenschapshuis Den Domp en de herontwikkeling van het Mgr. Bekkersplein in Haaren. Uitgangspunt is sloop van het gemeentehuis en nieuwbouw voor het gemeenschapshuis, woningen en mogelijk ook andere functies. Daarnaast gaat het ook over het vinden van een nieuwe invulling voor de huidige plek van Den Domp.