Burgemeester Hans Janssen roept op: hou vol!

19 januari 2021

Beste inwoners en ondernemers van Oisterwijk,

2021 is nog maar een paar weken geleden begonnen met uiteraard de beste wensen voor iedereen. Maar ook met de lockdown, die in ieder geval tot en met 9 februari is verlengd.

De overheid doet haar best om ondernemers en verenigingen te ondersteunen. Lokaal geven wij hier voor een deel uitvoering aan, kijk daarvoor elders op deze site. Ook u als inwoner voelt deze verlengde lockdown op allerlei manieren. Het duurt lang, de gezondheid laat misschien te wensen over, u worstelt weer met thuisonderwijs of eenzaamheid. Ik wil u op het hart drukken: Heeft u hulp, ondersteuning of een luisterend oor nodig? Vraag erom. Dat kan in uw eigen omgeving, bij vrienden, familie of buren. En als dat niet lukt dan zijn er hulpinstanties, ook die vindt u hier op onze website.

Ik zie gelukkig ook hele mooie, warme initiatieven waar ondernemers acties op touw zetten voor eenzame ouderen, waar buren elkaar helpen met koken en boodschappen doen, waar mensen er voor elkaar zijn als het nodig is. Wellicht kunt u ook iets aanbieden. Ik zeg het nog maar eens, kijk naar elkaar om. Een praatje kan soms al het verschil maken. Duidelijk is dat we er voorlopig nog niet zijn. We hebben elkaar nodig.

Met de coronavaccinaties is er licht aan het einde van de tunnel. Het blijft echter onzeker hoe lang dit nog duurt. Gelukkig is er volgens onderzoeken nog veel draagvlak voor de maatregelen. Maar we moeten ons er goed aan houden. Laat u testen, ook bij milde klachten. Als u in quarantaine moet, hou vol! Het is belangrijk voor uzelf en uw omgeving. Alleen Samen Krijgen We Corona Onder Controle.